Στους 94 από 120 αστυνομικούς μειώνονται οι φρουρές προσωπικοτήτων

11:05 13/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Ο αριθμός των αστυνομικών που απασχολούνται στην ασφάλεια προσωπικοτήτων  θα μειωθεί από 120 σε 94, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης  Κατσουνωτός, σημειώνοντας ότι αυτό θα συμβάλει μερικώς στις αυξημένες ανάγκες  της δύναμης, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο.

Σημείωσε επίσης ότι ”εξοικονομούνται συνολικά 26 μέλη, που ουσιαστικά  ισοδυναμούν με το δυναμικό ενός τοπικού αστυνομικού σταθμού”.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ο

κ. Κατσουνωτός  χαιρέτισε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση του αριθμού των  μελών της που απασχολούνται στην ασφάλεια προσωπικοτήτων και πρόσθεσε: ”δοθέντος ότι υπάρχει δέσμευση για αναθεώρηση του καταλόγου των μελών που απασχολούνται στην ασφάλεια προσωπικοτήτων, η επιτροπή ασφάλειας, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας θα παρακολουθεί το θέμα και εκεί που διαφοροποιούνται τα δεδομένα στη βάση των οποίων έχει αποφασιστεί η παραχώρηση συγκεκριμένου αριθμού, τότε θα υποβάλλεται αιτιολογημένη έκθεση με επιχειρήματα, που θα συνηγορούν είτε στη μείωση, είτε ακόμη και στην απόσυρση τους”.

Επανέλαβε τη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας ότι είναι απαράδεκτο μέλη της αστυνομίας να απασχολούνται στην ασφάλεια προσωπικοτήτων και να εκτελούν καθήκοντα ”που είναι πλήρως αποκομμένα ή αποξενωμένα από την αποστολή τους”.

«Πάγια θέση της ηγεσίας της Αστυνομίας ήταν να υπάρξουν δραστικές εξοικονομήσεις στο προσωπικό που απασχολείται στην ασφάλεια προσωπικοτήτων και για το σκοπό αυτό είχε υποβληθεί αιτιολογημένη έκθεση της επιτροπής ασφάλειας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και μετά από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, στο Υπουργικό Συμβούλιο, λήφθηκε η χθεσινή απόφαση”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα