Στους 5424 οι νέοι ψηφοφόροι για τις ευρωεκλογές

15:00 3/4/2014 - Πηγή: OnlyCY
Στους 5424 ανήλθαν οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο, για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στην Κύπρο στις 25 Μαΐου 2013.Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, μετά το κλείσιμο των εκλογικών καταλόγων υπήρξαν 3862 νέες εγγραφές Ελληνοκυπρίων, 1557 εγγραφές κοινοτικών και 5 Τουρκοκυπρίων των ελεύθερων περιοχών.

Οι δηλώσεις από ενδιαφερόμενος να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα

εξωτερικού ανήλθαν στις 6316.

Οι εκλογικοί κατάλογοι έκλεισαν στις 2 Απριλίου στις 5 το απόγευμα για το εσωτερικό και σε ό,τι αφορά τα κέντρα του εξωτερικού οι εγγραφές συνεχίστηκαν διαδικτυακά μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

Ο κατάλογος για τις ενστάσεις θα αναρτηθεί αύριο Παρασκευή στα κατά τόπους γραφεία των κοινοτικών συμβουλίων και δήμων καθώς και στα γραφεία των οικείων επάρχων και θα παραμείνουν για δέκα μέρες για επιθεώρηση από τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Εκλογών προβληματίζεται για το θέμα των κέντρων του εξωτερικού στα οποία οι αιτήσεις για εγγραφή ήταν κάτω από 150.

“Κάποιες πόλεις σίγουρα δεν θα λειτουργήσουν. Θα μελετήσουμε τι επιλογές θα δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους”, ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Οι πόλεις που δεν συμπλήρωσαν το κατώτερο όριο των 150 είναι ο Βόλος, η Κομοτηνή, η Λάρισα και το Ρέθυμνο για την Ελλάδα, ενώ για την Βρετανία το Λιντς και το Μπρίστολ. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, εξετάζεται κατά πόσο θα αυξηθεί το κατώτατο όριο ή θα υπάρξει συμψηφισμός κέντρων.

Στο εξωτερικό θα λειτουργήσουν τουλάχιστον 13 κέντρα σε τρεις χώρες, την Ελλάδα, την Βρετανία και το Βέλγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα