Στους 11 οι κρανοφόροι που συνελήφθησαν για την επίθεση σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο

19:05 13/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σε τρεις συλλήψεις για την υπόθεση επίθεσης κρανοφόρων σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, προχώρησε Δευτέρα και Τρίτη Αστυνομία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε έντεκα.

Όπως δήλωσε την Τρίτη ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, το ΤΑΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας έχει προχωρήσει σε τρεις νέες συλλήψεις,

μια χθες βράδυ και δύο σήμερα το πρωί, σε σχέση με το περιστατικό επίθεσης κρανοφόρων εναντίον φοιτητών σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία στις 6 Δεκεμβρίου.

«Πρόκειται για δύο νέες συλλήψεις, ενός 27χρονου και ενός 21χρονου καθώς και μια επανασύλληψη επίσης ενός 21χρονου. Και οι τρεις ύποπτοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησης τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ωστόσο, το αίτημα της Αστυνομίας δεν έγινε αποδεκτό και το Δικαστήριο διέταξε οι ύποπτοι να αφεθούν ελεύθεροι», είπε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως για την ίδια υπόθεση άλλα τρία άτομα τελούν υπό κράτηση, κατόπιν διατάγματος Δικαστηρίου το οποίο εκπνέει την προσεχή Πέμπτη. Οι οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας προς την ανακριτική ομάδα είναι μέχρι την Πέμπτη να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις και εξετάσεις της Αστυνομίας και τα 11 συνολικά πρόσωπα που έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την υπό διερεύνηση υπόθεση, να κατηγορηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τον ύποπτο που επανασυνελήφθηκε, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι αυτός αφέθηκε ελεύθερος σε διαδικασία αιτήματος της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος κράτησης. Ωστόσο, πρόσθεσε, μετά την απόρριψη του αιτήματος, προέκυψε νέα μαρτυρία που τον τοποθετούσε στη σκηνή του επεισοδίου για αυτό και επανασυνελήφθηκε.

Ο κ. Κατσουνωτός κατέληξε λέγοντας πως το γεγονός ότι το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για περαιτέρω κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, δεν εξυπακούει ότι δεν υπάρχει μαρτυρία για να κατηγορηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα