ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ: 597.000 Ελληνόπουλα, ζουν σε απόλυτη φτώχεια!

10:26 25/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από έκθεση της UNICEF, σύμφωνα με τα οποία, στην Ελλάδα του 2013, 597.000 Ελληνόπουλα ζουν στην απόλυτη φτώχεια.

Παράλληλα, 332.000 παιδιά στερούνται τα βασικά αγαθά στην καθημερινότητα τους, με το 9,2% των παιδιών, να μένουν σε σπίτια που όλοι είναι άνεργοι.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με την έκθεση, τα φτωχά νοικοκυριά προτιμούν να ξοδεύουν για την ένδυση και όχι για την εκπαίδευση των παιδιών, ενώ το πιο σοκαριστικό

απ΄όλα είναι πως έχει«ανέβει» και η παιδική εγκληματικότητα, με τα εγκλήματα από ανηλίκους 9-13 ετών, να έχουναυξηθεί κατά 58%!

Η έκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της UNICEF με θέμα «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα του 2013», έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών βασίζεται σε στοιχεία του 2011, και αναφέρει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω σοκαριστικά στοιχεία:

Το 50,8% των νοικουριών με παιδιά, δεν μπορεί να πληρώσει μια εβδομάδα διακοπών, το37,2% δεν μπορεί να καλύψει τους λογαριασμούς, τις πιστωτικές και τα δάνεια, ενώ το 34,5%δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τις έκτακτες ανάγκες!Αναφορικά με την αύξηση της παιδικής εγκληματικότητας, οι περισσότεροι ανήλικοι παραβάτες είναι αγόρια (87,1%) και τα 2/3 τους είναι ημεδαποί, με τις περισσότερες δράσεις τους να είναι κλοπές.Το 44,3% των νοικοκυριών με παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλώνει αδυναμία για διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε 2η ημέρα κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ή λαχανικά.

*Την πλήρη έκθεση, μπορείτε να τη διαβάσετε στη σελίδα της UNICEF.

Keywords
Τυχαία Θέματα