Στο Παρίσι αύριο ο ΥΠΕΞ ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη

12:49 2/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό, η κρίση στην Ευρωζώνη, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και περιφερειακά ζητήματα και θέματα ενέργειας θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με το Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς, στο Παρίσι.

O κ. Κασουλίδης αναχωρεί τη Δευτέρα για τριήμερη επίσκεψη στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προετοιμαστεί και η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

στη γαλλική πρωτεύουσα, στις 12 Ιουνίου.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψης του, ο κ. Κασουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, στην οποία θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα διμερών σχέσεων, το Κυπριακό, η κρίση στην Ευρωζώνη, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, περιφερειακά ζητήματα και θέματα ενέργειας.

Ακολούθως, ο Κύπριος Υπουργός θα συναντηθεί με το Διπλωματικό Σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου Πολ Ζαν-Ορτίζ.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει χωριστές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας Αμπντού Ντιούφ, με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Bουλής Ελιζαμπέτ Γκουιγκού, και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Τιερί Ρεπεντάν.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα συμμετάσχει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρέσβης της Κύπρου σε βουλευτές των Ομάδων Φιλίας ΓαλλίαςΚύπρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης “IFRI – Institute Francais des Relations Internationales”.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα