Στο Ισραήλ ο Αμερικανός ΥΠΑΜ

15:05 21/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αμερικανός Υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, πρώτο σταθμό σε μία περιοδεία διάρκειας μίας εβδομάδας στην περιοχή, που είναι η πρώτη αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Πεντάγωνο.

Στη σύντομη αυτή επίσκεψη εργασίας του Χέιγκελ θα κυριαρχήσουν το θέμα της αιματηρής σύρραξης στη Συρία και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς και οι συζητήσεις για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών για την επισφράγιση σημαντικών εξοπλιστικών συμβολαίων, ύψους 10 δισεκ. δολαρίων, που επιδιώκουν να υπογράψουν οι ΗΠΑ

με το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Ο Χέιγκελ είναι ο τρίτος υψηλόβαθμος Αμερικανός υπεύθυνος που μεταβαίνει στο εβραϊκό κράτος σε έναν μήνα-προηγήθηκε στις 20 Μαρτίου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ΥΠΕΞ Τζον Κέρι μόλις ολοκλήρωσε τριήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Σε δηλώσεις εν πτήσει προς το Τελ -Αβίβ ο Χέιγκελ δήλωσε ότι η σύναψη ενός πολύ σημαντικού συμβολαίου για την πώληση όπλων στο Ισραήλ στέλνει ένα “πολύ σαφές μήνυμα” στο Ιράν, ότι η στρατιωτική δράση εξακολουθεί να εξετάζεται ως ενδεχόμενο, για να μην του επιτραπεί να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους πριν την προσγείωση του αεροσκάφους του αν αυτό το συμβόλαιο για την πώληση όπλων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Ισραήλ έχει ως στόχο να δείξει στο Ιράν ότι η στρατιωτική επιλογή παραμένει στο τραπέζι, ο κ. Χέιγκελ απήντησε: “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι ένα ακόμη σαφές μήνυμα για το Ιράν” .

Keywords
Τυχαία Θέματα