Στις 22 Απριλίου στο εδώλιο ο Α. Τσοχατζόπουλος και 18 συγκατηγορούμενοί του

23:14 8/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για τις 22 Απριλίου προσδιορίστηκε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και 18 συγκατηγορουμένων του για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Προηγήθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο απορρίπτει τα αιτήματα όλων των κατηγορουμένων για αποφυλάκισή τους με όρους.

Το βούλευμα παραπέμπει σε δίκη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική

δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση τους Άκης Τσοχατζόπουλο, Αστέριο Οικονομίδη επιχειρηματία στον χώρο των κατασκευών, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια, Νίκο Ζήγρα επιχειρηματία και ξάδελφο του πρώην Υπουργού, Γιώργο Σαχπατζίδη επιχειρηματία, Αρετή Τσοχατζοπούλου κόρη του πρώην Υπουργού, Βίκυ Σταμάτη σύζυγο του πρώην Υπουργού, Γιάννη Σμπώκο στενό συνεργάτη του πρώην Υπουργού και πρώην ΓΓ εξοπλισμών, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα δικηγόρο, Νίκο Γεωργουλάκη που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας, Παναγιώτη Σταμάτη αδελφό της συζύγου του πρώην Υπουργού, Παντελή Ζαχαριάδη που φέρεται να είναι συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας, Οράτιο Μελά εκπρόσωπο υπεράκτιας εταιρείας, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, Σπύρο Χατζηνικολάου δικηγόρο, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου πρώην σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου.

Από τις κατηγορίες απαλλάχθηκαν, με το βούλευμα, οι Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου, και Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρείας «Bluebell», που κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να παραπεμφθούν.

Επίσης, παύεται οριστικά η δίωξη των κατηγορουμένων για σύσταση οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα