Στην Κύπρο αναμένεται να σταλεί η δικογραφία που περιέχει στοιχεία για τους Μιχαηλίδη και Φουάντ

22:27 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα σχετικά με την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος, αναφορικά με τις «μίζες» που φέρεται να έλαβε από τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, την περίοδο που ήταν Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακριτές της υπόθεσης, πρόκειται άμεσα να αποστείλουν στοιχεία της δικογραφίας στην Κύπρο,

καθώς οι κυπριακές αρχές φέρονται να έχουν ζητήσει, μέσω δικαστικής συνδρομής, στοιχεία για τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ντίνο Μιχαηλίδη και τον επιχειρηματία Αλ Ζαγιάντ Φουάντ. Οι δύο τους φέρονται να εμπλέκονται στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι ελληνικές αρχές σχετικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, για διακίνηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαηλίδης φέρεται ως εμπλεκόμενος σε διακίνηση παράνομου χρήματος, σύμφωνα με τη συμπληρωματική απολογία του Νίκου Ζήγρα, ενώ για τον κ. Φουάντ αναφέρεται πως έχει διαπιστωθεί να μεταφέρονται από λογαριασμούς που του ανήκουν εκατομμύρια ευρώ, με αποδέκτες υπεράκτιες εταιρείες που ανήκουν στον Α. Τσοχατζόπουλο, πάντα σύμφωνα με τις κατηγορίες.

Σήμερα ο ανακριτής της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, προχώρησε στη δέσμευση δύο ακινήτων της πρώην συζύγου του, Γκούντρουν Μολντενάουρε, με την ανακριτική διαδικασία να παραμένει σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα