Στην Επ. Παιδείας το θέμα θανάτου παιδιού σε βρεφοκομικό σταθμό

12:21 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα του θανάτου παιδιού στον βρεφοκομικό σταθμό στην Πύλα, θα εξεταστεί στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος.

«Η είδηση του θανάτου του παιδιού μόλις 2,5 ετών στο κοινοτικό βρεφοκομικό σταθμό της Πύλας», είπε ο κ. Δίπλαρος, «μας έχει αφήσει άφωνους αλλά την ίδια ώρα μας έχει προκαλέσει και συγκλονισμό».

Αν και αναμένονται ακόμη οι συνθήκες της νεκροψίας, είπε, εντούτοις εγείρονται κάποια ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι ενώπιον

της Επιτροπής Παιδείας.

Αυτά, συνέχισε, αφορούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το τραγικό περιστατικό, τις απαραίτητες πρόνοιες ασφάλειας αν πληρούνταν στο εν λόγω κοινοτικό βρεφοκομικό σταθμό, αν διενεργούνταν οι αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι – για τους οποίους μας διαβεβαίωναν πριν από μερικές μέρες οι αρμόδιοι λειτουργοί ότι γίνονταν – όπως επίσης, αν υπάρχει και εξειδικευμένο προσωπικό ικανό να αντεπεξέλθει σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Παράλληλα, συνέχισε, εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας ως ΔΗΣΥ στην οικογένεια του παιδιού, διαβεβαιώνοντας τους γονείς ότι το όλο θέμα δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι.

«Θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να περάσουν στην Επιτροπή Παιδείας για να δώσουν εξηγήσεις για τις πιθανόν παραλήψεις και λάθη που μπορεί να έγιναν στο εν λόγω βρεφοκομικό σταθμό», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα