Στη φάση του «ξυπνήματος» από το κώμα ο Σούμαχερ

20:03 13/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μάικλ Σούμαχερ βρίσκεται ακόμη στη φάση του «ξυπνήματος» από τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, σύμφωνα με την μάνατζερ του, την Πέμπτη.

Ο 45χρονος Γερμανός υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις από τότε που χτύπημα που είχε υποστεί στο κεφάλι καθώς έκανε σκι είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον εγκέφαλο, στο θέρετρο Μεριμπέλ, των Γαλλικό Άλπεων, στις 29 Δεκεμβρίου.

Ο Σούμαχερ παρέμενε σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ως το τέλος Ιανουαρίου και οι γιατροί του άρχισαν να μειώνουν τα επίπεδα νάρκωσής

του πριν από δύο εβδομάδες για να τον ξυπνήσουν σταδιακά.

«Όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, καμία μέρα δεν είναι η ίδια. Η οικογένεια ευχαριστεί για την κατανόηση όλων της επιθυμίας της να μην δημοσιεύσει ιατρικές λεπτομέρειες για προστασία της ιδιωτικής ζωής του Μάικλ», είπε η μάνατζερ του Σαμπίν Κεμ σε ανακοίνωση.

«Όπως διαβεβαιώσαμε από την αρχή, θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε οποιεσδήποτε σημαντικές νέες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του Μάικλ», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «γνωρίζουμε ότι η φάση του ‘ξυπνήματος’ μπορεί να πάρει πολύ καιρό».

Η οικογένεια, αναφέρει τέλος, «συνεχίζει να πιστεύει έντονα στην ανάκαμψη του Μάικλ. Εναποθέτουν όλη τους την εμπιστοσύνη στους γιατρούς… σημασία δεν έχει η ταχύτητα της ανάκαμψης αλλά η διαδικασία ανάρρωσης του Μάικλ να γίνεται με ένα συνεχή και ελεγχόμενο τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα