Στέλλα Κυριακίδου- Αναστασία Παπαδοπούλου:Η άποψη τους για το σκάνδαλο των Κεντρικών Φυλακών

12:54 15/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου, με τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο .Η Στέλλα Κυριακίδου και η Αναστασία Παπαδοπούλου εξέφρασαν την άποψη τους μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο facebook.

Η Κύπρια βουλευτής και Γενική Εισηγήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα παιδιά, Στέλλα Κυριακίδου, εξέφρασε την δική της άποψη για το σκάνδαλο των Κεντρικών φυλακών που ταλανίζει την Κύπρο.
Συγκεκριμένα

έγραψε:
Σε ενα σωφρονιστικό ίδρυμα επιβάλλεται να υπάρχει τάξη, ακόμη και πειθαρχία. Δεν επιτρέπεται όμως να υπάρχει παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταπάτηση της αξιοπρέπειας, με την ανοχή πολλών. Η στέρηση τροφής, κλιματισμού, ειδών υγείνης , δεν συνιστούν πειθαρχικά μέτρα αλλα προς ομοιάζουν με βασανιστήρια. Όλοι όσοι γνώριζαν καθημερινά έχουν ευθύνες και πρεπει να αποδοθούν. . Οι χειρισμοί απο ολους επιβάλλουν σοβαρότητα. Πολλες απόψεις και τηλεφωνήματα που άκουγονται στα ΜΜΕ δεν βοηθούν, ούτε και ειναι αξιόπιστα. Απλά πουλούν!
Σοβαρές ειναι οι εισηγήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως, του ψυχιάτρου, της Επιτροπης κατα των βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Επικίνδυνος ειναι ο τρόπος προβολής των τραγικών θανάτων, χωρίς καμμιά εφαρμογή δημοσιογραφικού κώδικα , όπως υπάρχει για αυτά τα θέματα σε άλλες χώρες, ώστε να αποφεύγεται ο μιμητισμός.
Επιτέλους ας προβληματιστούμε όλοι για τους χειρισμούς για να μην δούμε αλλα θύματα. Στελλα

Η Αναστασία Παπαδοπούλου εξέφρασε επίσης την άποψη της μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook:

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της αποκάλυψης της αλήθειας που είναι φυσικά αναγκαία και της κατά την άποψη μου υπερβολικής προβολής την οποία μαρτυρούμε από τα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες. Μήπως πρέπει να σκεφτούμε εάν έχουμε ξεφύγει από την απλή σωστή ενημέρωση; Μήπως να σκεφτούμε εάν έχει επιπτώσεις η συνεχής προβολή; Μήπως περνούμε το μήνυμα σε κρατούμενους με ψυχολογία έλλειψης ελπίδας ότι η απόπειρα αυτοκτονίας είναι μια επιλογή; Δεν υπάρχει μια μέση γραμμή μεταξύ της συγκάληψης η οποία έχει πλέον αποκαλυφθεί και της εκμετάλλευσης ενός θέματος που πουλά;

Το Onlycy.com συμμερίζεται την άποψη και των δύο κυριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα