Στεφάνου: Συνειδητά ο Αναστασιάδης αποκρύβει τις ευθύνες των τραπεζών

21:42 22/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και το κόμμα του συνεχίζουν συνειδητά να αποκρύβουν την πραγματικότητα και τις βαρύτατες ευθύνες των τραπεζών, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Αναστασιάδης σε σχέση με τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια,

χθες στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη λήξη της συνάντησης του Προέδρου Χριστόφια με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο κ. Στεφάνου είπε ότι υπενθυμίζει στον κ. Αναστασιάδη ότι στον ίδιο ανήκει η δήλωση ότι η Κύπρος και η Ιρλανδία ουσιαστικά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και αποτελούν θύματα του τραπεζικού συστήματος. Αυτή την πραγματικότητα, είπε ο Εκπρόσωπος ανέδειξε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ότι οι δηλώσεις που έκανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και ότι είναι στο πλαίσιο μιας προπαγάνδας», ανέφερε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι «αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες έκανε προπαγάνδα αναφορικά με το γεγονός ότι η Κύπρος στην ουσία αποτελεί θύμα της κατάστασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και των εξελίξεων που έχουμε στον τραπεζικό τομέα σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τότε και όλοι οι ξένοι επίσης κάνουν προπαγάνδα στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αυτό, είπε ο κ. Στεφάνου, «διότι όλοι οι ξένοι λένε ότι η Κύπρος είναι θύμα ουσιαστικά της κρίσης στον τραπεζικό τομέα και μάλιστα εντάσσουν την Κύπρο στην ίδια ομάδα χωρών με την Ιρλανδία και την Ισπανία».

Συνεχίζοντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «υπενθυμίζω στον κ. Αναστασιάδη ότι στον ίδιο ανήκει η δήλωση ότι ‘η Κύπρος και η Ιρλανδία ουσιαστικά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και αποτελούν θύματα του τραπεζικού συστήματος». Αυτή την πραγματικότητα ανέδειξε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «και λυπούμαστε να πούμε ότι ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του συνεχίζουν συνειδητά να αποκρύβουν την πραγματικότητα και τις βαρύτατες ευθύνες των τραπεζών αναφορικά με την κατάσταση που βρέθηκε η Κύπρος και την ανάγκη που είχαμε να απευθυνθούμε στον Μηχανισμό Στήριξης για να μπορέσουμε να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα