Στεφάνου: Στόχος της σύσκεψης της Τετάρτης στο ΥΠΟΙΚ είναι η επίτευξη συγκλίσεων

22:18 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στόχος της αυριανής σύσκεψης στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ της Κυβέρνησης και των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων είναι η επίτευξη συγκλίσεων και όχι η καταγραφή διαφωνιών επί των αντιπροτάσεων στις εισηγήσεις της τρόικας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, αφήνοντας, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κοινή θέση απέναντι στην τρόικα λόγω κάποιων διαφωνιών σε κάποια ζητήματα.

Μιλώντας μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης του επιτελείου της Κυβέρνησης για το διάλογο

με τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων, στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «χθες, τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων μαζί με την ομάδα της Κυβέρνησης ξεκινήσαμε τη συζήτηση πάνω σε διάφορα ζητήματα που αφορούν στο πρόγραμμα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα».

«Χθες ουσιαστικά εξετάσαμε το θέμα του τραπεζικού τομέα καθώς και τα διάφορα τομεακά ζητήματα», είπε και πρόσθεσε ότι «στο τραπεζικό τομέα διαπιστώθηκε ευρεία συναντίληψη μεταξύ της Κυβέρνησης και των κομμάτων και το υπογραμμίζω αυτό, διότι ο τραπεζικός τομέας είναι το καθοριστικό κομμάτι στη διαπραγμάτευση, έχοντας υπόψη ότι το ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι εξαιρετικής σημασίας, σε σχέση και με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και τη βιωσιμότητα των οικονομικών».

Όπως είπε, «υπήρξε ευρεία συναντίληψη στα τομεακά θέματα, ειδικά σε πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας, τα Υπουργεία, τις Υπηρεσίες και ευρύτερα την οικονομία».

Σημείωσε ότι σήμερα συζήτησαν τα δημοσιονομικά ζητήματα και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν θέματα όπου διαπιστώνεται συμφωνία και συναντίληψη, όπως και θέματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις».

«Έχουν καταγραφεί όλα τα ζητήματα και θα γίνει κωδικοποίηση τους. Θα γίνει νέα συνάντηση αύριο στη 1 μμ, για να δούμε μέχρι πού μπορούμε να συμφωνήσουμε και να φτάσουμε. Στόχος είναι να υπάρξει ολοκληρωτική συμφωνία στο θέμα ή τουλάχιστον να είναι ξεκάθαρο πού υπάρχει συμφωνία και πού διαφωνίες», είπε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κοινή θέση με τα κόμμα απέναντι στην τρόικα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι δεν θα ήθελε να προδιαγράψει το αποτέλεσμα της αυριανής συνάντησης, «αλλά αυτό είναι και ένα ενδεχόμενο».

«θα πρέπει να περιμένουμε και την αυριανή μέρα για να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε, Κυβέρνηση και Κόμματα, αναφορικά με το πρόγραμμα το οποίο τελικά θα διαμορφωθεί», είπε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Στεφάνου ξεκαθάρισε ότι «ο στόχος(της αυριανής συνάντησης) δεν είναι να καταγραφούν οι διαφωνίες, ο στόχος είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε συγκλίσεις».

Είπε, επίσης ότι «υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί που τίθενται από τους όρους που θέτει η ίδια η τρόικα. Τα όποια μέτρα πάρουμε και οι όποιες αλλαγές γίνουν θα πρέπει να αποδίδουν και το ποσό που απαιτεί η τρόικα στο πρόγραμμα προσαρμογής λαμβάνοντας υπόψη και το τι μπορεί να δεχθεί η τρόικα και τι όχι».

« Η συζήτηση γίνεται μέσα σε σ

Keywords
Τυχαία Θέματα