Στεφάνου: Ενίσχυση σχέσεων Κύπρου–Ισραήλ με την επίσκεψη Νετανιάχου

19:52 15/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Κύπρο θα συνδράμει στην παραπέρα ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και Ισραήλ, τόνισε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

«Αυτές οι επισκέψεις αποτελούν τεκμήριο του υψηλού επιπέδου των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ που, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζουν δυναμική παραπέρα ενίσχυσης

και ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Στεφάνου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφορικά με την αυριανή επίσκεψη στην Κύπρο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

«Καλωσορίζουμε τον κ. Νετανιάχου στην Κύπρο και εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα συνδράμει στην παραπέρα ενίσχυση των σχέσεων των δύο κρατών προς όφελος της ειρήνης, της συνεργασίας και της σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ ακολουθεί την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στην Κύπρο και την επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στο Ισραήλ.

Τον κ. Νετανιάχου θα υποδεχθεί αύριο στο Αεροδρόμιο Λάρνακας η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διευρυμένες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο. Ακολούθως θα προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πριν από την αναχώρησή του από την Κύπρο, ο κ. Νετανιάχου θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα