Στεφάνου: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα στο Greentree

21:11 10/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση απορρίπτει τις απόψεις που εκφράζονται από πολιτικά κόμματα για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στη συνάντηση της Νέας Υόρκης στα τέλη του μήνα και διαμηνύει ότι οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς επί του θέματος είναι γνωστές και σταθερές. Την ίδια ώρα επαναλαμβάνει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του στο περιθώριο

εκδήλωσης στο ΚΥΠΕ επ’ ευκαιρίας του νέου έτους και κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις που εκφράζονται ενόψει της συνάντησης στο Greentree και υπό το φως της δημοσιοποίησης των επιστολών του ΓΓ στις δύο πλευρές, είπε ότι «η ίδια η επιστολή γράφει, και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας λέει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα και δεν υπάρχουν». Ανέφερε ότι είναι γνωστή στα Ηνωμένα Εθνη η σταθερή μας θέση ότι «εκτός από τα χρονοδιαγράμματα, δεν υπάρχει πιθανότητα να αποδεχτούμε ούτε και επιδιαιτησίες και διαμεσολάβηση».

Παρέπεμψε στις δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας «ότι δεν πρόκειται εμείς στη συζήτηση και στις διαπραγματεύσεις να ξεφύγουμε από τις αρχές λύσης του Κυπριακού, ούτε και από τη διαδικασία που με τα Ηνωμένα Εθνη έχουμε συμφωνήσει για τις απευθείας διαπραγματεύσεις, διαδικασία που δεν περιλαμβάνει επιδιαιτησίες και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα».

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ούτε και γεφυρωτικές προτάσεις από μέρους των Ηνωμένων Εθνών δεν πρόκειται να αποδεχθούμε». «Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο έχω αναφερθεί και στα θέματα της διαμεσολάβησης, είναι οι δύο πλευρές που καλούνται να συμφωνήσουν στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού για να μπορέσουμε να πάμε σε διεθνή διάσκεψη όπως ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας σημειώνει στην επιστολή του», είπε ο Εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα