Στεφάνου: Αυτή η Κυβέρνηση πήρε μέτρα, όσα καμιά άλλη προηγουμένως

18:05 20/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Αυτή η Κυβέρνηση πήρε μέτρα, όσα καμιά άλλη Κυβέρνηση προηγουμένως, τόσο για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προκλήσεων και αναγκών, όσο και για την αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Στεφάνου, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για την οικονομία και σε συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη,

ανέφερε ότι «αυτοί που θέλουν να φορτώνουν στην Κυβέρνηση, δήθεν για αναποφασιστικότητα και ότι δεν πήρε μέτρα η Κυβέρνηση, διαψεύδονται από την πραγματικότητα».

«Ολόκληρη η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση ένεκα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», είπε, υπενθυμίζοντας ότι «μόλις προχθές ο κ. Μπαρόζο ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε αναφέρει ότι δυστυχώς τα μέτρα που μέχρι τώρα έχουν ληφθεί στην Ευρωζώνη φαίνεται να μην αποδίδουν και ότι η κρίση παίρνει ένα συστημικό χαρακτήρα».

Αυτοί λοιπόν, είπε, «που προσπαθούν να απομονώσουν το πρόβλημα στην Κύπρο, είτε δεν παρακολουθούν την κατάσταση στην Ευρώπη, είτε δεν θέλουν να πουν την αλήθεια, απλά και μόνο από αντιπολιτευτική διάθεση για να φορτώνουν τα προβλήματα της οικονομίας στην Κυβέρνηση».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι «η κυπριακή οικονομία πέραν από την κατάσταση που επικρατεί στην ευρωζώνη, στην ΕΕ και στο παγκόσμιο, επηρεάζεται και από την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα, λόγω της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία». Και αυτό, πρόσθεσε, «καταγράφεται σε όλες τις αξιολογήσεις των οίκων αξιολόγησης ως πρώτη βασική αιτία για υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας».

«Για να είναι δίκαιοι λοιπόν αυτοί που θέλουν να τα φορτώνουν όλα στην Κυβέρνηση θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά τι συμβαίνει παγκοσμίως στην Ευρώπη και τι λένε οι οίκοι αξιολόγησης», είπε.

Ο κ. Στεφάνου υποστήριξε ότι «αυτή η Κυβέρνηση πήρε μέτρα, όσα καμιά Κυβέρνηση προηγουμένως, τόσο για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προκλήσεων και αναγκών, όσο και για την αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων». Ηδη, είπε, «διαρθρωτικά προβλήματα είτε έχουν επιλυθεί, είτε έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους».

Ως παράδειγμα έδωσε το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου «όλοι έλεγαν ότι είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κυπριακής οικονομίας», προσθέτοντας ότι «αυτή η Κυβέρνηση με συγκεκριμένες αποφάσεις έχει δρομολογήσει την επίλυση του προβλήματος αυτού και σταδιακά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε στον δημόσιο είτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σιγά – σιγά, με την είσοδο των νεοεισερχομένων, θα εντάσσονται σε ένα ταμείο ασφάλισης που θα έχει αναλογικό χαρακτήρα όπως είναι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

«Αυτή η Κυβέρνηση έχει λύσει το θέμα της βιωσιμότητας του ΤΚΑ, αυτή η Κυβέρνηση έχει λύσει προβλήματα και στρεβλώσεις, όπως το ανεργιακό που έπαιρναν οι δημόσιοι υπάλληλοι με τη συνταξιοδότησή του

Keywords
Τυχαία Θέματα