Στεφάνου : ‘Ο κ.Αβέρωφ ξεχνά τις αποφάσεις της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ για τις ΚΑ’

18:31 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου αναφέρει ότι ”ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τώρα κάνει τον από καθέδρας καθηγητή για τις Κυπριακές Αερογραμμές (ΚΑ)”.

Προσπαθεί, σημειώνει, να φορτώσει στην Κυβέρνηση και το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, τα προβλήματα που υπάρχουν στην εταιρεία.

”Για όλους και για όλα έχει κάτι να πει ο κ. Νεοφύτου. ‘Ξεχνά’, όμως, τις αποφάσεις της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ

για τις ΚΑ στην οποία αυτός υπήρξε Υπουργός Συγκοινωνιών και ως εκ τούτου συναρμόδιος για την εταιρεία”, προσθέτει.

”Ήταν τότε που, όταν ο κ. Νεοφύτου ήταν Υπουργός Συγκοινωνιών, ο αριθμός των υπαλλήλων της εταιρείας, είχε ανέλθει στους δύο χιλιάδες διακόσιους με την κατά συρροή εργοδότηση ημετέρων. Για σκοπούς σύγκρισης αναφέρουμε ότι σήμερα οι υπάλληλοι των ΚΑ είναι χίλιοι σαράντα”, αναφέρει.

Ηταν τότε, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, που οι προαγωγές ημετέρων παραχωρούνταν μαζικά και με συνοπτικές διαδικασίες.

Ηταν τότε, προσθέτει, που σε περιόδους μονοπωλιακές η εταιρεία παρουσίαζε ζημιές και για να τις αποκρύψει, η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ απέδωσε τα κερδοφόρα καταστήματα αφορολογήτων ειδών στις ΚΑ, με απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων λιρών για τα δημόσια ταμεία (περίπου 10 εκατομμύρια λίρες το χρόνο από το 1996 μέχρι το 2003).

Ηταν τότε, υπενθυμίζει ο κ. Στεφάνου, που η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ εξανέμισε τα αποθεματικά των ΚΑ, προχωρώντας στην ίδρυση της Hellas Jet, η οποία χρεοκόπησε στοιχίζοντας στην εταιρεία και στο δημόσιο 80 εκατομμύρια ευρώ.

Ηταν τότε, αναφέρει, που η εταιρεία ανανέωνε το στόλο της με αεροπλάνα (Airbus 330) που πετούσαν στη ζημιά τους ακόμα και όταν αυτά ήταν γεμάτα.

”Ηταν αυτοί που αποφάσισαν για δύο εταιρείες που στεγάζονταν στο ίδιο συγκρότημα να αγοραστούν δύο διαφορετικοί τύποι αεροσκαφών, γεγονός που αύξησε τα έξοδα συντήρησης και πλοήγησης τόσο των ΚΑ όσο και της Eurocypria”, συμπληρώνει.

Είναι όλες αυτές οι αποφάσεις, αναφέρει ο κ. Στεφάνου στη γραπτή δήλωση του, που αποτελούν κομβικά σημεία τραυματισμού των ΚΑ και διάβρωσης της βάσης τους.

”Αντί, λοιπόν, ο ΔΗΣΥ και ο κ. Νεοφύτου να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, ας συνεργαστούν με την Κυβέρνηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα