Στάσι εργασίας στο λιμάνι Λάρνακας

12:59 31/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας, από τις 07.30 – 09.30 το πρωί, κατήλθαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα παράταση που αποφάσισε να δώσει το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κοινοπραξία «Ζήνων» προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότης για υλοποίηση του σχεδίου για ενοποίηση λιμανιού και μαρίνας.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας στο λιμάνι επικρατούσε χάος αφού

υπήρχαν αρκετά φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία ήταν φορτωμένα με διάφορα εμπορεύματα και δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τους αδειούχους αχθοφόρους.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννος Κριγέλας, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αδειούχων Αχθοφόρων ανέφερε ότι «για την εμπορικότητα του λιμανιού έχουμε επενδύσει μερικά εκατομμύρια σε μηχανήματα. Από τον καιρό που κάποιοι πήραν την απόφαση για αλλαγή χρήσης του λιμανιού και από εμπορικό να γίνει επιβατικό, εμάς μας έχουν καταστρέψει».

Σήμερα, συνέχισε «υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον από διάφορες ξένες εταιρείες να μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στη Λάρνακα. Εμείς ζητούμε από τους αρμοδίους επιτέλους να ξυπνήσουν και να αφήσουν τις εταιρείες να έρθουν στο λιμάνι της Λάρνακας, για να ανοίξουν δουλειές και να ζωντανέψει ξανά αυτός ο χώρος» είπε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Πάτσαλος, εκπρόσωπος των υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων δήλωσε πως «εμείς ως υπάλληλοι της Αρχής Λιμένων είμαστε υπέρ της κινητοποίησης των αδειούχων αχθοφόρων γιατί πιστεύουμε ότι τα συμφέροντα τους είναι εναρμονισμένα με τα δικά μας συμφέροντα».

Πρόσθεσε ότι «το λιμάνι έχει τεράστια αξία αν λειτουργεί σαν λιμάνι και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη στη Λάρνακα. Δυστυχώς βλέπουμε ότι το κράτος καθυστερεί να το απελευθερώσει και να του δώσει την ευκαιρία να λειτουργήσει προς όφελος της οικονομίας» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμα πως «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες μεγάλης εμβέλειες για διάφορες χρήσεις και όλοι γνωρίζουμε τις χρήσεις για τις οποίες μπορεί το λιμάνι να χρησιμοποιηθεί. Είναι προς το συμφέρον του κράτους να κοιτάξει το συμφέρον της οικονομίας» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα