Στα πράσα γνωστοί Γερμανοί για λογαριασμούς στην Ελβετία

09:58 9/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Πολλοί πλούσιοι και διάσημοι στη Γερμανία έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα πρόσφατα, όχι λόγω ναρκωτικών ή σεξουαλικών σκανδάλων, αλλά γιατί ο Φόρος Εισοδήματος ανακάλυψε τους ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, ένα σύμβολο του φεμινισμού και αρκετοί πολιτικοί έχουν απολογηθεί δημόσια γιατί έκρυψαν τον πλούτο τους στο εξωτερικό αποκρύπτοντας το από τις αρχές.

Εν μέσω μιας σειράς από υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας,

η κοινή γνώμη για την φοροδιαφυγή μετακινείται από την άποψη ότι είναι μια άτακτη αλλά συχνή παράβαση στη θεώρηση ότι είναι έγκλημα και ηθικό παράπτωμα που αφορά το δίκαιο διαμοιρασμό των βαρών στην κοινωνία.

Ίσως η πιο γνωστή υπόθεση είναι αυτή του Προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάγερν Ούλι Χένες, 62 χρόνων, ο οποίος δικάζεται στις 10 Μαρτίου με την κατηγορία ότι έκρυψε εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία.

Πριν από λίγες μέρες η φεμινίστρια ακτιβίστρια Άλις Σβάρτσερ, η οποία μιλάει εναντίον της πορνείας και παρουσιάζεται σε τακτική βάση σε εκπομπές στην τηλεόραση παραδέχθηκε επίσης ότι διατηρούσε μυστικό λογαριασμό στο γειτονικό φορολογικό παράδεισο και ότι αναγκάστηκε να πληρώσει καθυστερημένους φόρους της τάξης των 200.000 ευρώ.

“Ναι, είχα λογαριασμό στην Ελβετία”, παραδέχθηκε η 71χρονη, προσθέτοντας ότι “πέρσι το ανέφερα στις δημοσιονομικές αρχές, πλήρωσα φόρους για τους τόκους και έκλεισα το λογαριασμό”.

Ο Δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βόβερεϊτ, ο οποίος έχει δεχθεί ήδη πυρά για τον χειρισμό ενός έργου στο αεροδρόμιο που πήγε στραβά, αντιμετωπίζει τώρα νέες φωνές που τον καλούν να παραιτηθεί γιατί κράτησε σιγή ιχθύος στο θέμα των αμφιλεγόμενων φορολογικών υποθέσεων του Γραμματέα Πολιτισμού του Άντρε Σμιτζ.

Ο κ. Σμιτζ παραιτήθηκε έχοντας παραδεχθεί ότι είχε άνω των 400.000 ευρώ από κληρονομιά στην Ελβετία χωρίς να πληρώνει τους ανάλογους φόρους στη Γερμανία.

Το τελευταίο πολιτικό σκάνδαλο αφορά τον Οικονομικό Διευθυντή του κόμματος της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Χέλμουτ Λίνσεν που διατηρούσε λογαριασμό στις Μπαχάμες.

Ο 71χρονος κ. Λίνσεν είπε ότι θα παραιτηθεί “προς όφελος του κόμματός μου και της οικογένειας μου”. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι έκανε κάτι κακό και είπε ότι η έρευνα που διενεργήθηκε για τον ίδιο έχει λήξει εδώ και καιρό.

Οι φορολογικές αρχές της Γερμανίας άρχισαν τις έρευνές τους το 2010 όταν βρήκαν CD με στοιχεία για ιδιοκτήτες λογαριασμών σε ξένους φορολογικούς παραδείσους όπως η Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα