Στα χνάρια σπείρας διαρρηκτών η αστυνομία στη Λευκωσία

15:08 13/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έναν 27χρονο αλλοδαπό συνέλαβε χθες η Αστυνομία, ενώ δυο άλλοι καταζητούνται σε σχέση με διάρρηξη διαμερίσματος που σημειώθηκε χθες στη Λευκωσία, όπου η 49χρονη ιδιοκτήτρια του, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, 49χρονη που επέστρεφε στο διαμέρισμα της, είδε παραβιασμένη την είσοδο, ενώ τρία πρόσωπα τράπηκαν σε φυγή, μόλις η ίδια άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Στις φωνές της 49χρονης ανταποκρίθηκε ειδικός αστυνομικός του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών του Αρχηγείου Αστυνομίας ο οποίος, αν και εκτός υπηρεσία,

καταδίωξε τους τρεις διαρρήκτες, οι οποίοι εισήλθαν σε αυτοκίνητο ενοικιάσεως, στο οποίο τους ανέμενε τέταρτο άτομο.

Ο αστυνομικός ακολούθησε το όχημα, το οποίο εισήλθε σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, όπου σταμάτησε, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτό κατέβηκαν και άρχισαν να τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Αστυνομική δύναμη που έσπευσε στην περιοχή καταδίωξε τους δράστες, ένας εκ των οποίων προέταξε μαχαίρι σε αστυνομικό, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να τον αφοπλίσει και να τον συλλάβει, ενώ οι συνεργοί του κατάφεραν να διαφύγουν.

Από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες στάθμευσαν το όχημα στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει ένας εξ αυτών, ενώ το αυτοκίνητο το είχε ενοικιάσει 28χρονη αλλοδαπή, η οποία καταζητείται μαζί με έναν ακόμη 27χρονο ομοεθνή της.

Στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε χρηματικό ποσό 1,500 ευρώ, 3 σετ κλειδιών διαμερισμάτων, καθώς και διάφορα έγγραφα, τα οποία παραλήφθηκαν για εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, θα γίνουν έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα κλειδιά ανήκουν σε οικίες ή διαμερίσματα που έγιναν στόχος διαρρηκτών το τελευταίο διάστημα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προς διακρίβωση των στοιχείων και των υπόλοιπων προσώπων που διέφυγαν της σύλληψης, καθώς και το ενδεχόμενο «να ενέχονται και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, ιδιαίτερα στη Λευκωσία αλλά και σε άλλες επαρχίες».

Ο κ. Αγγελίδης τόνισε, τέλος, πως οι ενέργειες του αστυνομικού που καταδίωξε τους δράστες και ενημέρωσε εγκαίρως τους συναδέλφους του για τις κινήσεις τους, υπήρξαν καθοριστικές στον εντοπισμό και σύλληψη του 27χρονου, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα 6ήμερης κράτησης του.

Keywords
Τυχαία Θέματα