Σπρωξίματα και γροθιές στην τουρκική βουλή

23:09 10/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε γρονθοκοπήματα μεταξύ των βουλευτών του Κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης (CHP) κατέληξε η συνεδρία της τουρκικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις που προτείνει η κυβέρνηση για το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HYSK).

Η διαμάχη ξέσπασε απόψε το βράδυ όταν ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Αχμέτ Ιγιμαγιά πρότεινε να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση να κληθούν στην επιτροπή μέλη του HSYK

για να τοποθετηθούν. Αρχικά οι βουλευτές των δύο κομμάτων άρχισαν να αλληλοσπρώχνονται και τελικά έριξαν γροθιές ο ένας εναντίον του άλλου. Βουλευτές του CHP φώναζαν το σύνθημα “Δεν θα περάσει ο φασισμός, παντού διαφθορά, παντού ρουσφέτι”.

Οι βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης τα έβαλαν με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής. “Αφού δεν καλείτε τα μέλη του HSYK, καλέστε τον Πρωθυπουργό. Καλέστε τον Μπιλάλ”, έλεγαν εννοώντας τον γιο του Πρωθυπουργού Μπιλάλ Ερντογάν το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Βουλευτής του CHP μάλιστα κάλεσε τηλεφωνικώς τον Πρόεδρο της Βουλής Τζεμίλ Τσιτσέκ ζητώντας του να παρέμβει επειδή όπως είπε βρισκόταν σε κίνδυνο η ασφάλειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα