Σλοβενία: Συζητείται η μεταφορά των πρώτων πακέτων τραπεζικών τοξικών δανείων σε μία «κακή τράπεζα»

15:01 11/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες από την Κεντρική Τράπεζα της Σλοβενίας (Banka Slovenije) για τη μεταφορά των τοξικών δανείων των σλοβενικών τραπεζών σε μία “κακή” Τράπεζα, την Εταιρεία Διαχείρισης Τραπεζικών Στοιχείων Ενεργητικού (BAMC).

Σύμφωνα με προ ημερών δηλώσεις

του υποδιοικητή του σλοβενικού κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Γιάνεζ Φάμπιαν, σήμερα, σε συνεδρίαση αρμόδιας διατομεακής επιτροπής, θα συζητηθεί η πρώτη μεταφορά “κακών” δανείων δύο τραπεζών.

Οι δύο πρώτες μεταφορές, οι οποίες αφορούν τις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες της χώρας, την NLB και την ΝΚΒΜ, φέρονται να ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Φάμπιαν, πριν από τη μεταφορά τους στην BAMC, τα “κακά” δάνεια τελούν υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εν αναμονή και των εν εξελίξει τραπεζικών τεστ αντοχής, τα αποτελέσματα των οποίων εκτιμάται ότι θα γίνουν γνωστά τον Δεκέμβριο, ο κ. Φάμπιαν εξέφρασε την ελπίδα ότι η μεταφορά των τοξικών δανείων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη.

Σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα στην καθημερινή εφημερίδα “Delo”, ο προσωρινός διευθυντής της BAMC, Τορμπιόρν Μανσόν είχε επισημάνει ότι η “κακή” Τράπεζα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού των τραπεζών, μόλις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει το “πράσινο φως” για τη μεταφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα