Σημαντικό το επιχειρηματικό περιβάλλον στην επίλυση του Κυπριακού, είπε σε Τ/κ ο Αμερικανός Πρέσβης

18:43 16/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το επιχειρηματικό περιβάλλον μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στη Λευκωσία, John Koenig κατά την επίσκεψή του στο τ/κ εμπορικό επιμελητήριο (KTTO).

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΤΤΟ, ο Αμερικανός Πρέσβης και η ηγεσία του επιμελητηρίου συζήτησαν χθες το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και το επιχειρηματικό περιβάλλον και στις δύο πλευρές. Εκτός από την

θέση πως το εργασιακό περιβάλλον μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος, ο κ. Koenig σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν μια λύση διζωνική, δικοινοτική.

Επεσήμανε δε στους παρευρισκόμενους την σημασία του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών και την επιρροή των επιχειρηματιών στην διαδικασία επίλυσης. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, είπε πως οι επιχειρηματίες επέζησαν πάντοτε τέτοιων κρίσεων και από αυτή (την κρίση) διαφαίνεται η ανάγκη επίτευξης εφαρμογής κάποιων προϋποθέσεων.

Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, πρόσθεσε ο Αμερικανός διπλωμάτης, θα φέρει έσοδα από οικονομικής πλευράς καθ πρέπει να ληφθούν υπόψην οι ευκαιρίες στην περιοχή και να γίνουν πιο ευρείς σκέψεις.

Απαντώντας σε ερώτηση, αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΤΤΟ, ο κ. Koenig είπε πως για να δείξει η διεθνής κοινότητα περισσότερη προσπάθεια όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την λύση.

- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=13f69f5d809c43209d34c287c164d727#sthash.L61CCvsx.dpuf

Keywords
Τυχαία Θέματα