Σήμα εκπέμπει στις συχνότητες της ΕΡΤ φορέας με την ταυτότητα «ΕΔΤ»

11:04 10/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σήμα, αλλά όχι πρόγραμμα εκπέμπει από σήμερα το πρωί στις 8:30 η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», στις τρεις συχνότητες της ΕΡΤ. Στους δέκτες εμφανίζεται μόνο μία κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ» (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση), επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που διοχετεύθηκαν χθες το βράδυ ότι τις επόμενες ώρες θα φύγει το «μαύρο» που κράτησε για ένα μήνα και θα εκπέμψει η Δημόσια Τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται στο ertopen.com, το οποίο διαχειρίζονται οι εργαζόμενοι

της ΕΡΤ, «η παραγωγή του σήματος γίνεται σε παλιά στούντιο του Mega στην Παιανία», ωστόσο αυτό δεν είναι επίσημα γνωστό. Σίγουρα η ΕΔΤ, την οποία οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ» δεν εκπέμπει από το Ραδιομέγαρο της Μεσογείων, στο οποίο παραμένουν οι εργαζόμενοι και συνεχίζουν τις εκπομπές ως ΝΕΤ. Το σήμα, όπως αναφέρει ο Νίκος Μιχαλίτσης, πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, κωδικοποιείται ψηφιακά στις εγκαταστάσεις της Digea και γίνεται η πολυπλεξία -μαζί με τα σήματα της Βουλής, του ΡΙΚ Sat, της Deutsche Welle και του BBC World- και φεύγουν ως ένα σήμα. Στη συνέχεια το αυτό πάει στον ΟΤΕ, ο οποίος και στέλνει τα σήματα ως ένα στους ψηφιακούς πομπούς κι εκπέμπονται στα σημεία όπου υπάρχει ψηφιακή τηλεόραση, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ γεννώνται ερωτήματα αν ο «ΕΔΤ», ως διακριτός τίτλος, έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ, πώς οι δύο φορείς, Digea και ΟΤΕ, εκπέμπουν σταθμό, στην περίπτωση που δεν έχει πάρει αδειοδότηση και ποιος πληρώνει αυτούς τους δύο ιδιωτικούς φορείς και τους τεχνικούς, σκηνοθέτες κλπ που φέρονται να εργάζονται αυτή τη στιγμή, και με τι είδους συμβάσεις.

Μιλώντας σε πρωινές εκπομπές ο Υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής ανέφερε ότι η πόρτα στον διάλογο με τους εργαζόμενους παραμένει ανοιχτή, λέγοντας ότι πρόκειται, όπως είπε, για ένα μεταβατικό στάδιο και πολύ σύντομα θα βγει στον αέρα το νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. Αντίστοιχα σε μεταβατικό πρόγραμμα σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που συνεχίζουν τις εκπομπές τους, καλούν τον κόσμο να συνεχίσει να δίνει το παρών στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στα στούντιο που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας καθημερινά εκδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα