ΣΕΣΕΚ: Απαιτείται άμεση αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας

14:21 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απαιτείται η άμεση αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας και έξοδος από την οικονομική κρίση, με τη λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν την πραγματική οικονομία του τόπου και για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας, αναφέρει ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Συμβούλων Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΕΣΕΚ).

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΣΕΚ χαιρετίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται από όλους τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά εκφράζει και ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα και ταχύτητα υλοποίησης κάποιων από αυτά.

Ο ΣΕΣΕΚ,

σε έκτακτη συνέλευση, συζήτησε σε βάθος το αρνητικό οικονομικό κλίμα και τις επικίνδυνες τάσεις στην αγορά και προβαίνει σε εισηγήσεις που αφορούν άμεσα και διαρθρωτικά μέτρα.

Σημειώνει ότι άμεσα μέτρα τα οποία κρίνονται απαραίτητα για να σταματήσει η επικίνδυνη διολίσθηση της αγοράς και η αποφυγή αμετάκλητων επιπτώσεων αφορούν την αύξηση της ρευστότητας και κίνητρα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και την παροχή κινήτρων για μεγάλα αναπτυξιακά έργα και προσέλκυση επενδύσεων.

Επίσης, μέτρα για εκσυγχρονισμό στη διακυβέρνηση και δραστική διαρθρωτική αναβάθμιση αφορούν τη βελτίωση διαδικασιών και αύξηση της παραγωγικότητας της κυβερνητικής μηχανής με απώτερο στόχο τη μείωση του διοικητικού κόστους, την προώθηση έργων τουριστικής ανάπτυξης, και την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα