Σερβία: Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία

12:56 30/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο και την Κυριακή στη δυτική Σερβία εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων οι οποίες προκάλεσαν προβλήματα στην οδική κυκλοφορία στο νότιο τμήμα της ώρας, μετέδωσε το πρακτορείο Τανγιούγκ.

Μια 49χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από υποθερμία από εργάτες που έκαναν εκχιονισμό σε δρόμο στην περιοχή του Βάλιεβο, μιας πόλης σε απόσταση 80 χλμ. νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου, σύμφωνα με το Τανγιούγκ.

Ένας 52χρονος βρέθηκε νεκρός την Κυριακή όχι μακριά από το σπίτι του στο χωριό Μπόμποβο,

στην ίδια περιοχή.

Στο χωριό Ταόρ, ένας ηλικιωμένος 81 ετών υπέκυψε από το ψύχος μέσα στο σπίτι στο οποίο ζούσε μόνος, έγινε γνωστό επίσης από την ίδια πηγή.

Οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Σερβία προκάλεσαν επίσης σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία και στην ηλεκτροδότηση στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου δεκατέσσερις δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Οι χιονοπτώσεις σταμάτησαν την Κυριακή, όμως στη χώρα επικρατεί από σιβηρικό ψύχος, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν τη νύκτα στο κέντρο της Σερβίας ως και 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ίδια κατάσταση καταγράφεται και στο μεγαλύτερο μέρος της Ρουμανίας, εκεί όπου έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ το σκηνικό συμπληρώνει η γειτονική Βουλγαρία που έχει καλυφθεί από χιόνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα