Σειρά ερωτημάτων θέτει σε Γεν. Εισαγγελέα και Βοηθό, το ΑΚΕΛ – Επιστολή Α.Κυπριανού στον Κ. Κληρίδη

16:39 7/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το περιεχόμενο των ηχητικών ντοκουμέντων που αποκαλύφθηκαν σε σχέση με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς εγείρει, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση του θέματος από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας και ειδικότερα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Την ίδια ώρα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού έχει αποστείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα θέτοντάς του συγκεκριμένα ζητήματα και η οποία θα δοθεί αργότερα

στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργο Λουκαΐδη.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Γιώργος Λουκαΐδης κάλεσε τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου να απαντήσει ευθέως σε σειρά ερωτημάτων, «αφήνοντας κατά μέρος τα μεγάλα λόγια, αφού πλέον κατέχει ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θεσμικό ρόλο ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας».

«Αποτελούν ή όχι αλήθεια τα όσα καταμαρτυρούνται στις συνδιαλέξεις για το ρόλο του ιδίου του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και της ανακριτικής ομάδας; Γιατί μέχρι και αυτή τη στιγμή ουδείς από όσους φέρονται να εμπλέκονται σε καμιά περίπτωση αμφισβήτησε τα όσα επί της ουσίας έχουν αποκαλυφθεί; Πότε έλεγε την αλήθεια ο κ. Ερωτοκρίτου; Όταν διέψευδε κατηγορηματικά τα περί συναλλαγής και συμφωνίας με βασικό ύποπτο στην υπόθεση ή τώρα που επικαλείται συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται από τη Νομική Υπηρεσία; Γιατί ο κ. Ερωτοκρίτου δεν ομολόγησε εξ αρχής αυτό που σήμερα κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων αναγκάστηκε να παρουσιάσει ως δήθεν συνήθη πρακτική;» ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς του Γιώργου Λουκαΐδη.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ακόμα ότι τα ερωτήματα «επεκτείνονται και προς τον ίδιο το Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος έχει καθήκον να περιφρουρήσει την ακεραιότητα και την αμεροληψία τόσο του θεσμού που υπηρετεί, όσο και της δικαιοσύνης ευρύτερα».

Ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι «σωστά ο Γενικός Εισαγγελέας έχει διατάξει τη διερεύνηση της νομιμότητας ή μη του τρόπου αποκάλυψης του περιεχομένου των συνδιαλέξεων», διερωτούμενος ωστόσο αν ο Γενικός Εισαγγελέας, «δεν θα έπρεπε ταυτόχρονα να είχε διατάξει τη διερεύνηση της ουσίας των όσων συγκλονιστικών και πολλαπλάσιας σημασίας αποκαλύπτονται στις συνδιαλέξεις».

Διερωτήθηκε ακόμα αν ο Γενικός Εισαγγελέας «έχει ή όχι πρόθεση να διερευνήσει κατά πόσο στο πλαίσιο μιας συναλλαγής που υπήρξε έχουν ενδεχομένως θυματοποιηθεί αθώοι άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα δεν κατηγορούνται ότι αποκόμισαν έστω και ένα σεντ».

Keywords
Τυχαία Θέματα