Σε βρετανική τεχνολογία βασίζεται ο “εντοπισμός” του Μπόινγκ

13:01 25/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε νέα στοιχεία που παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχές από τη βρετανική εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών Inmarsat την Κυριακή, βασίστηκε η δήλωση του Πρωθυπουργού της Μαλαισίας ότι το αγνοούμενο Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών κατέπεσε σε απομονωμένη περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού.

Εκπρόσωποι της βρετανικής εταιρείας δήλωσαν στο BBC

πως τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν χρειάζονταν επαλήθευση λόγω του νέου μοντέλου εξέτασης των πιθανών πορειών που ακολούθησε το αεροσκάφος.

Οι Βρετανοί ειδικοί είπαν ότι εξέτασαν τους δύο πιθανούς διαδρόμους για την πτήση MH370 μετά την εξαφάνισή του, έναν προς το βορρά και έναν προς το νότο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το σημείο στο οποίο προσδιορίστηκε η συντριβή του.

Το μοντέλο υπολογισμού της πορείας του μοιραίου Μπόινγκ βασίστηκε σε μια σειρά στοιχείων, όπως οι κινήσεις άλλων αεροσκαφών, που αναλύθηκαν με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά. Τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε δεδομένα δορυφόρων. Όπως σχολίασε ο ωκεανογράφος δρ Σάιμον Μπόξαλ, από τεχνολογική οπτική η εργασία της Inmarsat είναι εντυπωσιακή, καθώς πραγματοποίησε μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες ερευνητική εργασία που κανονικά θα χρειαζόταν έως και ένα χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα