Σε σωτηρία του «δήμου» κατεχόμενης Λευκωσίας σπεύδει τουρκική τράπεζα

16:13 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της οικονομικής κατάστασης του κατεχόμενου δήμου Λευκωσίας φέρονται να συζήτησαν στην πρόσφατη συνάντησή τους στην Άγκυρα ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κιουτσιούκ και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Ομέρ Μπιλγκέ στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», με εντολή του κ. Ερντογάν η τουρκική τράπεζα Ζιραάτ (Αγροτική) άρχισε τις εργασίες επιμήκυνσης των χρεών του κατεχόμενου δήμου,

ο οποίος υπενθυμίζει στο δημοσίευμα ότι δεν μπορούσε να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων του, με αποτέλεσμα να μην συλλέγονται τα σκύβαλα και να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Για μια ακόμη φορά η μητέρα πατρίδα άπλωσε χέρι βοηθείας, δήλωσε ο «υπουργός» δημοσιονομικών Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επιβεβαίωσε τα προαναφερόμενα, δηλώνοντας ότι θα υπάρξουν όροι για την επιμήκυνση των χρεών και «από δω και στο εξής κανείς δεν θα χρεώνεται όπως του έρθει».

Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, ο κατεχόμενης δήμος έχει πολλά δάνεια από διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με υψηλά επιτόκια, ενώ υπάρχει και υπερβολικός αριθμός εργαζομένων. Στην προσπάθειά τους, είπε, για αναδιάρθρωση των χρεών με χαμηλό επιτόκιο, η απάντηση της Τουρκίας ήταν θετική. Ο Ιρσέν Κιουτσιούκ, ανέφερε, ανέλυσε στον Ταγίπ Ερντογάν το σχέδιο για τον «δήμο» Λευκωσίας και αμέσως ήρθε η θετική αντίδραση του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, συμπλήρωσε ο κ. Τατάρ, ο «δήμος» θα διοικείται με ένα νέο πνεύμα διοίκησης και το δάνειο χαμηλού επιτοκίου και μακράς διάρκειας που θα δώσει η τουρκική Ζιραάτ θα έχει όρους και θα υπάρξει ασφάλεια ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός Κιουτσιούκ θα μεταβεί εκ νέου στην Αγκυρα στις 12 Οκτωβρίου, όπου θα συζητήσει και πάλι το οικονομικό πρόγραμμα 2013-2015, «για την τελευταία πινελιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα