Σε σχέδιο Μπαν Γκι μουν, παρόμοιο με το σχέδιο Ανάν, αναφέρθηκε ο Μπαγίς

17:47 3/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στo ενδεχόμενο να προκύψει σχέδιο Μπαν Γκι μουν στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Τούρκος Υπουργός για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτής, Εγκεμέν Μπαγίς λέγοντας πως εάν λυθεί το Κυπριακό η Τουρκία είναι σε κατάσταση πολύ σύντομα να ανοίξει 12 κεφάλαια και να μπορεί να κλείσει τα 10.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Μπαγίς συμμετέχοντας σε τηλεοπτική εκπομπή και απαντώντας σε θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε και στις αμοιβαίες συναντήσεις με την «ε/κ διοίκηση» και (του τ/κ διαπραγματευτή με) την Ελλάδα

για το Κυπριακό, λέγοντας ότι είναι θέμα συζήτησης να προκύψει ένα σχέδιο Μπαν Γκι μουν, παρόμοιο με το σχέδιο Ανάν.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας – ΕΕ και σε παρατήρηση ότι μέχρι τώρα μόνο ένα κεφάλαιο έχει κλείσει, ο Τούρκος αρμόδιος Υπουργός απάντησε ότι μέχρι τώρα δεν μπορούν να κλείσουν κεφάλαιο γιατί, όσο δεν λύνεται το Κυπριακό, αυτό είναι απόφαση της ΕΕ. Αλλά, είπε, υπάρχουν θετικές εξελίξεις αυτό το διάστημα στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι πως ο «υπουργός» εξωτερικών, Οζντίλ Ναμί που ήταν πριν ο διαπραγματευτής της τ/κ πλευράς, έχει εισέλθει σε μια εντατική προσπάθεια.

Ευχήθηκε δε ότι σύντομα θα δεχθούν στην Άγκυρα τον διαπραγματευτή της «ε/κ διοίκησης». Και η Αθήνα, συνέχισε, θα δεχθεί τον διαπραγματευτή του ψευδοκράτους και «όπως το σχέδιο Ανάν, ένα νέο σχέδιο των ΗΕ, ίσως ένα σχέδιο Μπαν Γκι μουν θα προκύψει και εάν το Κυπριακό λυθεί τότε εμείς πολύ σύντομα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε άνετα 12 κεφάλαια και να μπορέσουν να κλείσουν 10».

Keywords
Τυχαία Θέματα