Σε ποιες χώρες, οι άνθρωποι πεθαίνουν μετά από ένα χειρουργείο;

08:22 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι μετεγχειρητικοί θάνατοι παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια σημαντική αύξηση, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς. Υπάρχουν μάλιστα χώρες που ασθενείς μπαίνουν για κάποια επέμβαση και 2 στους 10, δεν επιβιώνουν. Δείτε τις χώρες…

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των κρατών για το ποσοστό των θανάτων των ασθενών μετά από τις διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις υποεκτιμούν τα πραγματικά δεδομένα, σύμφωνα με την πρώτη μεγάλης κλίμακας μελέτη του είδους της στην Ευρώπη, που ανέλυσε την μετεγχειρητική έκβαση των σχετικών νοσοκομειακών επεμβάσεων.

Η έρευνα με την ονομασία “European Surgical

Outcomes Study” (EuSOS), με επικεφαλής τον Ρούπερτ Πιρς του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε σε ειδικό τεύχος του έγκριτου ιατρικού περιοδικού “The Lancet”, το οποίο είναι αφιερωμένο στη χειρουργική, μελέτησε περισσότερους από 46.000 θανάτους ασθενών μετά από επεμβάσεις σε 500 νοσοκομεία 28 ευρωπαϊκών χωρών. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μετεγχειρητικοί θάνατοι από οποιαδήποτε αιτία διαμορφώνονται κατά μέσο όρο σε ποσοστό 4%, που είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα