Σε πλειστηριασμό οχήματα της δημόσιας υπηρεσίας στην Πάφο

12:31 17/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε πλειστηριασμό βγαίνουν την ερχόμενη Δευτέρα επτά οχήματα της δημόσιας υπηρεσίας, για πληρωμή αποζημιώσεων σε πολίτες των οποίων η γη έχει απαλλοτριωθεί από το κράτος.

Τα οχήματα κατέσχεσαν επιδότες του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, τον περασμένο Οκτώβρη εκτελώντας αποφάσεις της δικαιοσύνης. Τα οχήματα κατασχέθηκαν από τα Δημόσια Έργα (3), την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία (2), το Τμήμα Δασών (1) και το Κτηματολόγιο (1).

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πάφου Γιαννάκης Παπαζαχαρίας ο Γενικός Εισαγγελέας έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να γίνουν κάποιες διευθετήσεις

σε σχέση με την πληρωμή των ενταλμάτων.

«Με δική μου πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον πρωτοκολλητή του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου έχει σταλεί στο Γενικό Εισαγγελέα κατάλογος με τα εκκρεμούντα εντάλματα. Δόθηκε προτεραιότητα σε κάποια παλαιότερα και έγιναν σημαντικές πληρωμές», είπε.

Αυτή τη στιγμή, εξήγησε, το πρόβλημα εντοπίζεται σε τρία συγκεκριμένα εντάλματα, για τα οποία υπάρχει αίτηση και σύμφωνα με το νόμο και τη διαδικασία που ισχύει πρέπει να προχωρήσει σε δημόσιο πλειστηριασμό και να εισπράξει το οποιοδήποτε, ποσό για να διατεθεί για συγκεκριμένα εντάλματα.

Ο κ. Παπαζαχαρίας ανέφερε ακόμα ότι το ταμείο που τηρείτο για αυτό το σκοπό, ειδικά για απαλλοτριώσεις, αυτή τη στιγμή δεν έχει τα αναγκαία κονδύλια για να πληρώσει.

Η εκτέλεση των συγκεκριμένων ενταλμάτων αφορούσε κατά κύριο λόγο υποθέσεις που σχετίζονται με απαλλοτριώσεις γης για την κατασκευή του οδικού δικτύου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ Παπαζαχαρία ανέφερε ότι όπως το κράτος θέλει να εισπράξει οτιδήποτε οφείλει ο πολίτης, έτσι και το ίδιο το κράτος οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Καταλήγοντας εξέφρασε την άποψη ότι αυτός που μπορεί να δώσει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα που προέκυψε και να αποφευχθεί η πώληση των αυτοκινήτων είναι ο Γενικός Εισαγγελέας,

Στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εκκρεμούν πέραν των ογδόντα ενταλμάτων κατάσχεσης κινητής περιουσίας του κράτους, η οποία θα πρέπει να πωληθεί προκειμένου να πληρωθούν πολίτες – ιδιοκτήτες γης.

Keywords
Τυχαία Θέματα