Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η ανεργία στην Γερμανία

14:12 29/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε νέο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας μειώθηκε το Μάρτιο το ποσοστό των ανέργων στη χώρα, στο 6,7%, από 6,8% το Φεβρουάριο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα στηρίξει φέτος τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Τα εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία από το γερμανικό Γραφείο Εργασίας έδειξαν ότι η ανεργία μειώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο με ρυθμό μεγαλύτερο από τον αναμενόμενο, κατά 18.000 άτομα, σε ένα σύνολο 2,84 εκατομμυρίων ανέργων. Σε δημοσκόπηση

του Reuters, 35 οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση της ανεργίας κατά 10.000 άτομα.

”Η γερμανική οικονομία διέρχεται μια περίοδο αδυναμίας, αλλά η αγορά εργασίας παραμένει ανεπηρέαστη από αυτό”, δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, Frank Weise.

Πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και τα τελευταία στοιχεία για την παραγωγή και τις παραγγελίες καταδεικνύουν ότι μπορεί να αναμένεται μικρή βελτίωση στο πρώτο τρίμηνο του 2012, πρόσθεσε ο κ. Weise.

”Από την άλλη πλευρά, οι δείκτες για τις μελλοντικές προοπτικές υποδεικνύουν ότι η οικονομία θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια του έτους. Η βελτίωση στην αγορά εργασίας συνεχίζεται”, σημείωσε.

Τα γερμανικά στοιχεία για την ανεργία είναι μια καλή είδηση για τον Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο προϋπολογισμός του οποίου βασίζεται σε ισχυρά φορολογικά έσοδα.

Τα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία από τη Γαλλία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα και έδειξαν αύξηση των ανέργων για 10ο συνεχόμενο μήνα, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1999.

Η καθοδηγούμενη από τις εξαγωγές οικονομία της Γερμανίας ανέκαμψε γρήγορα από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008/09 αλλά συρρικνώθηκε κατά 0,2% στο τέλος του 2011, καθώς τα προβλήματα χρέους της Ευρωζώνης και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας έπληξε τις εξαγωγές και την ιδιωτική κατανάλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα