Σε λειτουργία η επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας

11:12 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε λειτουργία έχει τεθεί η επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η ιστοσελίδα cy2012.eu, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης και ενημέρωσης για τους πολίτες της ΕΕ, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και το ευρύ κοινό ανά τον κόσμο.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας παρουσιάζεται σε πέντε γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Τουρκικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Την ιστοσελίδα, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση,

διαχειρίζεται η συντακτική ομάδα της Κυπριακής Προεδρίας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία, τον επίσημο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και τον επίσημο φωτογράφο της Προεδρίας.

Απλή, εύχρηστη και περιεκτική, η επίσημη ιστοσελίδα θα προσφέρει, για το επόμενο εξάμηνο, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για την Κυπριακή Προεδρία, την ΕΕ και την Κύπρο.

Στην ενότητα «Ειδήσεις» θα καταχωρούνται ανακοινώσεις Τύπου για τις συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της Προεδρίας καθώς και άρθρα ειδικού ενδιαφέροντος. Στην ίδια ενότητα, ο χρήστης μπορεί να γίνει συνδρομητής στις ειδοποιήσεις μέσω e-mail, στα RSS feeds και στα ενημερωτικά δελτία (newsletter), να ακολουθεί την Προεδρία στο twitter και να έχει πρόσβαση στα βίντεο και τις φωτογραφίες.

Επιπλέον, ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλες τις συναντήσεις, τις εκδηλώσεις και τις πολιτιστικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλο το εξάμηνο της Κυπριακής Προεδρίας. Επίσης μπορεί να βρει πληροφορίες για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, το λογότυπο και την οπτική ταυτότητα, το κεντρικό μήνυμα της Κυπριακής Προεδρίας «Φιλοξενία» και άλλα.

Για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, η ενότητα «Τύπος» αποτελεί οδηγό με πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Τύπου Cypress, τον επίσημο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και τον επίσημο φωτογράφο, τον Οδηγό για τα ΜΜΕ, το «Ποιος είναι Ποιος», ενώ υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες και η σύνδεση για τη διαδικασία διαπίστευσης.

Την ευθύνη για τη δημιουργία της ιστοσελίδας είχε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ενώ την ανάπτυξη, φιλοξενία και τεχνική υποστήριξή της ανέλαβε αφιλοκερδώς η CYTA, πλατινένιος χορηγός της Κυπριακής Προεδρίας, και η θυγατρική της εταιρεία Εmporion Plaza.

Keywords
Τυχαία Θέματα