Σε επιφυλακή η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας

13:43 7/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε επιφυλακή και αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για διασφάλιση της δημόσιας υγείας των πολιτών βρίσκεται η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Ο κ. Γιωρκάτζης αναφέρει ότι με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για την άσχημη υγειονομική κατάσταση της κατεχόμενης Λευκωσίας «θέλω να διαβεβαιώσω ότι έχουμε θέσει την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας σε επιφυλακή και αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα με στόχο τη διασφάλιση της

δημόσιας υγείας των κατοίκων της πόλης μας».

Προσθέτει ότι η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου μας έχει προβεί σε προληπτικούς ψεκασμούς ιδιαίτερα κατά μήκος της πράσινης γραμμής και θα συνεχίσει να παρακολουθεί την όλη κατάσταση.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Λευκωσίας αναφέρει ότι λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου ως αποτέλεσμα της μείωσης της κρατικής χορηγίας που λαμβάνουν οι δήμοι, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για διασφάλιση της δημόσιας υγείας των πολιτών.

«Θέλω να τονίσω ότι το θέμα είναι υπερτοπικής σημασίας και για την αντιμετώπιση του είναι απόλυτα αναγκαίο να εμπλακούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους», αναφέρει τέλος ο κ. Γιωρκάτζης.

Keywords
Τυχαία Θέματα