Σε απευθείας δίκη παραπέμπεται ο Α. Τσοχατζόπουλος

17:02 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αρνητική εισήγηση έκανε ο Εισαγγελέας Γ. Βούλγαρης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ως προς το αίτημα αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Αμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από δωροδοκία, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο σύζυγός της κατά την περίοδο που διετέλεσε Υπουργός Άμυνας.

Ο

εισαγγελέας κρίνει ότι δεν έχουν εξαλειφθεί τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν στην απόφαση προφυλάκισης, όπως είναι η βαρύτητα της πράξης για την οποία κατηγορείται ο σύζυγός της, το ότι η ίδια θεωρείται ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων και ότι δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία μητέρα που προφυλακίζεται ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις έγκλειστων γονέων.

Η κ. Σταμάτη, στην αίτησή της, χαρακτηρίζει «άδικη και επαχθή» την προφυλάκισή της, αφού είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, που στερείται και τους δύο γονείς του, καθώς είναι προφυλακισμένοι και αντιπροτείνει να της επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός.

Αναμένεται η τελική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Αντίθετα, είναι οριστική η απόφαση για παραπομπή σε δίκη του κ. Τσοχατζόπουλου με την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για το 2010, που αφορά τη χρήση του 2009. Παραγράφεται λόγω παρέλευσης πενταετίας το ίδιο αδίκημα για τα χρόνια 1998 – 2005.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που χαρακτηρίζει μη ειλικρινές το «πόθεν έσχες», σημειώνει στο πόρισμά της ότι «εμφανίζει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων». Επίσης του καταλογίζεται ότι δεν έχει δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και ότι δεν δικαιολογούνται και άλλα περιουσιακά του στοιχεία με βάση τα εισοδήματά του. Ο κ. Τσοχατζόπουλους θα οδηγηθεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα