Σε αγώνα ενάντια των ιδιωτικοποιήσεων καλεί τους εργαζομένους η ΠΕΟ

12:40 18/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί τους εργαζόμενους να συμβάλουν στον αγώνα, σε συνεργασία με τους πολίτες και άλλες κοινωνικές δυνάμεις, για μετατροπή στην πράξη της αποτροπής των ιδιωτικοποιήσεων, μακριά από μνημόνια και πολιτικές λιτότητας.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ αναφέρει ότι “το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν συζητείται μόνο σήμερα με αφορμή την `τρόικα` και το μνημόνιο”, αλλά “ήταν ένα θέμα που βρισκόταν ψηλά στην ατζέντα της

δημόσιας συζήτησης τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια”.

“Από τη μια οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού και της θεοποιημένης `ελεύθερης αγοράς` κινδυνολογούσαν ότι οι οργανισμοί θα καταρρεύσουν σε συνθήκες ανταγωνισμού και από την άλλη αυτοί που πίστευαν στο ρόλο, την αποστολή και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη, στην οικονομία και στην κοινωνική στήριξη”, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι “ο μύθος της `ελεύθερης αγοράς` και της χρηματιστηριοποίησης κατέρρευσε πανηγυρικά με την έκρηξη της πιο μεγάλης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και οι ίδιοι οργανισμοί διέψευσαν τις προσδοκίες των φανατικών οπαδών του νεοφιλελευθερισμού”.

Σύμφωνα με τη ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ “στις πιο δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος που επέφερε η συμφωνία Κυβέρνησης-Eurogroup -Τρόικας, όχι μόνο άντεξαν αλλά κάνουν προτάσεις για στήριξη της οικονομίας με την ανάληψη/εξυπηρέτηση σημαντικού μέρους του χρέους και με επιπρόσθετη συμμετοχή σε έργα ανάπτυξης”.

“Θα ανέμενε κάποιος ότι η εξέλιξη αυτή θα αποτελούσε για τους κυβερνώντες την καλύτερη ευκαιρία να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι του λαού και των εργαζομένων. Θα ανέμενε κάποιος να ακούσει από όσους θεωρούσαν αναπόφευκτες τις ιδιωτικοποιήσεις ότι υπάρχει τρόπος να μη ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος”, προσθέτει.

Αναφέροντας ότι “μας απόδειξαν όμως ότι διακατέχονται από δογματικές ιδεοληψίες και κομματική προσήλωση σε διακηρυγμένες θέσεις”, η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ προσθέτει ότι “τώρα που υπάρχει εναλλακτική πρόταση αναμένουμε από αυτούς που δεν πίστευαν στον αγώνα για αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων να συνταχθούν με τους υπόλοιπους ενισχύοντας μια κοινωνική συμμαχία που έχει στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος”.

Τέλος, η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ αναφέρει ότι “όλοι γνωρίζουν πως με αφέντη το ιδιωτικό ξένο κεφάλαιο θα δεχτούν πλήγμα οι εργασιακές σχέσεις, οι συλλογικές συμβάσεις, τα Ταμεία Σύνταξης και οι θέσεις εργασίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα