Σχόλια Τ/κ πολιτικών για τη συνάντηση Greentree

09:56 26/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί προσέγγιση των δύο πλευρών στη διαδικασία των συνομιλιών, δεν προσμένει ότι θα υπάρξει πολυμερής διάσκεψη.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ισχυρίστηκε ακόμα ότι η πλευρά που επιθυμεί περισσότερο τη λύση είναι η τ/κ και ότι ο Τ/κ συνομιλητής θα μπορούσε να επηρέαζε και την Τουρκία.

Αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της διασταυρούμενης ψήφου και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι από την υιοθέτησή της θα επωφελούνται μόνο το ΑΚΕΛ

και ΡΤΚ.

Θεωρεί, είπε, ότι η συνάντηση του Greentree δεν θα είναι τελευταία.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ ισχυρίστηκε ότι παρά τα βήματα της τ/κ πλευράς, η ε/κ δεν ανταποκρίθηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα από τη συνάντηση.

Είπε ότι η ψευδοκυβέρνησή θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Ντερβίς Ερογλου σε κάθε βήμα που θα κάνει, εκφράζοντας την ευχή όπως συγκληθεί μια πολυμερής πριν την 1η Ιουλίου και επιτευχθεί μια περιεκτική λύση.

Στη συνάντηση Greentree αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο ΓΓ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ασίμ Ακάνσοϋ και είπε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ελπιδοφόρα και ότι η αβεβαιότητα που υπάρχει στο θέμα της Κύπρου πλήττει περισσότερο την τ/κ πλευρά

Keywords
Τυχαία Θέματα