«Σχετική δικαίωση» συγγενών θυμάτων της «Ηλιος» από την απόφαση στην Ελλάδα

22:12 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εντείνεται η δυσαρέσκεια των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ηλιος» για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει το νομικό σύστημα της Κύπρου, μετά και τη σημερινή καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση από ελληνικό δικαστήριο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των συγγενών των θυμάτων.

«Το γεγονός ότι στην Κύπρο υπήρχε η αθώωση και σήμερα είμαστε ενώπιον μιας καταδίκης από ένα άλλο δικαστήριο εντείνει το αίσθημα αδικίας που νιώθουν οι συγγενείς

και για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την κυπριακή δικαιοσύνη», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος των Συγγενών Θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ηλιος» Νικόλας Γιασουμής, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πρόσθεσε ότι μετά τη σημερινή καταδικαστική απόφαση, «οι συγγενείς ένιωσαν κάποια εντός εισαγωγικών δικαίωση αλλά όχι την απόλυτη δικαίωση».

«Η λέξη δικαίωση είναι σχετική. Το ότι υπάρχει μια απόφαση δεδομένη είναι σημαντικό. Από εκεί και πέρα η απόλυτη δικαίωση δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Είμαστε εφτά χρόνια μετά το συμβάν και αυτό λέει πολλά», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι να κλείσει η υπόθεση, αφού εκκρεμεί τόσο η έφεση στην Κύπρο όσο και η έφεση στην Ελλάδα.

Αναφορικά με την έκβαση της υπόθεσης στην Ελλάδα, εξέφρασε την ελπίδα να μην διαφοροποιηθούν τα δεδομένα και αυτοί που κρίθηκαν ένοχοι να εκτίσουν την ποινή τους.

Ο κ. Γιασουμής ανέφερε ακόμα ότι όπως τους λέχθηκε από νομικούς, υπάρχει συμψηφισμός των ποινών γιατί δεν ήταν κακούργημα αλλά πλημμέλημα για αυτό οι καταδικασθέντες θα εκτίσουν μόνο 10 χρόνια. Στο πλημμελειοδικείο, πρόσθεσε, το μέγιστο της ποινής είναι ο συμψηφισμός σε 10 χρόνια.

Τόνισε ότι το σημαντικό από τα όσα τους λέχθηκαν από τους νομικούς που ερμήνευσαν την υπόθεση είναι ότι για πλημμέλημα η αυστηρότητα του δικαστηρίου έχει εξαντληθεί, ενώ δεν έγιναν αποδεκτά οποιαδήποτε ελαφρυντικά και δεν έγινε επίσης δεκτή η εξαγορά της ποινής.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι δεν θα δημιουργηθεί οποιαδήποτε πρόβλημα εξαιτίας της παράλληλης διαδικασίας που γίνεται σε Κύπρο και Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα