Ρεν: Σε καλό δρόμο για επίτευξη των στόχων της η Ιταλία

16:07 11/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι η Ιταλία είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη των διαρθρωτικών δημοσιονομικών στόχων του 2012 και του 2013 και δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα, δήλωσε την Παρασκευή ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων της ΕΕ Ολι Ρεν.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Επιτροπή αναμένει τη Γαλλία να αποφασίσει πώς θα επιτύχει τους

στόχους του ελλείμματος.

”Η Ιταλία είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη των διαρθρωτικών δημοσιονομικών στόχων της για 2012 και 2013, έτσι από την άποψη αυτή δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης”, δήλωσε ο κ. Ρεν σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ανακοίνωση των τελευταίων οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής για τα κράτη μέλη της Ζώνης του ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι τα φορολογικά μέτρα της Πορτογαλίας είναι σε καλό δρόμο.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόκλιση των προβλέψεων για το 2013 της Επιτροπής για το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμμα και εκείνων των γαλλικών Αρχών, ο κ. Ρεν είπε ότι η Γαλλία έχει μια πιο αισιόδοξη εκτίμηση που προκύπτει από τις απόψεις της για την οικονομική ανάπτυξη.

”Είναι αλήθεια ότι οι προβλέψεις των γαλλικών αρχών είναι ελαφρώς πιο αισιόδοξες από τις δικές μας, ιδίως για το επόμενο έτος” σημείωσε.

”Οι διαφορές αυτές οφείλονται στο ρυθμό της ανάκαμψης των επενδύσεων
και των εξαγωγών”, πρόσθεσε.

Ο κ. Ρεν είπε ότι η Επιτροπή περιμένει ”τις γαλλικές Αρχές να αποφασίσουν ποια μέτρα θα υιοθετήσουν για το 2013”.

Keywords
Τυχαία Θέματα