Πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές πετρελαίου

10:37 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πετρελαίου της Σιγκαπούρης, καθώς μειώνονται οι ελπίδες για νέα μέτρα αναζωογόνησης της αμερικανικής οικονομίας.

Το αμερικανικό αργό για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,43 δολάρια στα 83,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας μειώθηκε κατά 1,24 δολάρια στα 98,69 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές υποχώρησαν όπως και οι χρηματαγορές, μετά το ψαλίδισμα των προσδοκιών

για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας από τον Πρόεδρο της Fed Μπεν Μπερνάνκι, δήλωσε ο Βίκτορ Σουμ, ανώτερος διευθυντής στην εταιρεία ενεργειακών συμβούλων Πούρβιν και Γκετζ στη Σιγκαπούρη.

Καταθέτοντας στο Κογκρέσο, ο κ. Μπερνάνκι δεν έδωσε ενδείξεις για ένα νέο πακέτο τόνωσης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, κάτι που παρέσυρε προς τα κάτω τις χρηματαγορές και τις αγορές πετρελαίου, καθώς οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγές πετρελαίου στον κόσμο.

Οι ανησυχίες αυξάνονται, επίσης, για τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα, καθώς το Πεκίνο ανακοίνωσε μείωση των επιτοκίων την Πέμπτη, προκειμένου να τονώσει την οικονομία, της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο και πρώτο καταναλωτή ενέργειας στον πλανήτη.

”Το επιτόκιο στην Κίνα έχει τον αντίκτυπό του στην αγορά. Αντιμετωπίζεται ως ένδειξη ότι τα οικονομικά στοιχεία του Μαΐου που θα δημοσιευτούν σύντομα είναι αρκετά αδύνατα, ανέφερε ο Σουμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα