Ψήφο κατά συνείδηση στις προεδρικές εκλογές την Κυριακή αποφάσισαν οι ΕΔΗ

22:57 21/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ψήφο κατά συνείδηση στις προεδρικές εκλογές την Κυριακή αποφάσισαν απόψε, κατά πλειοψηφία, τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου των Ενωμένων Δημοκρατών, υιοθετώντας την αντίστοιχη πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία τέθηκε ενώπιόν τους.

“Το Κεντρικό Συμβούλιο των Ενωμένων Δημοκρατών”, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ απόψε η Πρόεδρος των ΕΔΗ Πραξούλα Αντωνιάδου – Κυριακού, “αποφάσισε σε συνεδρία του απόψε με καταπληκτική

πλειοψηφία ψήφο κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών”.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν τέθηκαν ενώπιον των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου του κόμματος περισσότερες της μιάς επιλογές, η Πρόεδρος των ΕΔΗ δήλωσε ότι “η πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας, πρόταση η οποία κατατέθηκε σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο, ήταν για ψήφο κατά συνείδηση και υπήρξε συζήτηση και έγινε ψηφοφορία”.

“Όλα τα μέλη”, είπε η κ. Αντωνιάδου – Κυριακού, “έχουν τοποθετηθεί και η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Εκτελεστικής Γραμματείας για ψήφο κατά συνείδηση την επόμενη Κυριακή, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην επόμενη ημέρα για την Κύπρο και τους πολίτες της”.
“Αυτή η απόφαση”, είπε η κ. Αντωνιάδου – Κυριακού, “λήφθηκε με μεγάλη συναίσθηση σεβασμού προς τους τολμηρούς και σκεπτόμενους ψηφοφόρους οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητά μας στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και, βεβαίως, με συναίσθηση ευθύνης έναντι του τόπου”.

“Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε πάρει εντολή προς αυτή την κατεύθυνση”, συνέχισε η Πρόεδρος των ΕΔΗ, “να θέσουμε τις προτάσεις μας, τις οποίες είχαμε αναπτύξει κατά την προεκλογική εκστρατεία μας στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, προτάσεις που αφορούν τόσο τον τρόπο με τον οποίο η Κύπρος μπορεί να εξέλθει σύντομα της οικονομικής κρίσης, όπως επίσης και προτάσεις για τη γρήγορη πρόοδο στις προσπάθειες επανένωσης της πατρίδας μας”.
“Αυτές τις προτάσεις”, δήλωσε η κ. Αντωνιάδου – Κυριακού, “είμαστε αποφασισμένοι να τις θέσουμε στη διάθεση του νέου Προέδρου, όπως ήδη έχουμε κάνει στις συναντήσεις που είχαμε χθες με τους δύο υποψηφίους, με τη σκέψη μας πάντα στην επόμενη ημέρα, διότι η επόμενη ημέρα για την Κύπρο θα είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα”.

“Η χώρα”, είπε η Πρόεδρος των ΕΔΗ, “ευρίσκεται, δυστυχώς, προ της οικονομικής χρεωκοπίας και πρέπει ο νέος Πρόεδρος της χώρας να έχει τη δυνατότητα και τη στήριξη που θα χρειάζεται, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση και να διασώσει τη χώρα”.
“Προς αυτή την κατεύθυνση”, πρόσθεσε η κ. Αντωνιάδου – Κυριακού, “θα θέσουμε στη διάθεση του νέου Προέδρου, στο βαθμό που ο ίδιος θα επιθυμεί κάτι τέτοιο, τη στήριξη που μπορούμε να φέρουμε και από τη δική μας ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, αυτή των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, που είναι, αυτήν τη στιγμή, η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη”.

“Η έγνοια μας, η έγνοια των Ελευθέρων Δημοκρατών”, δήλωσε η κ. Αντωνιάδου – Κυριακού, “είναι -όπως ήταν και πριν- η επόμενη ημέρα, η οποία έχει να κάνει με την ευημερία του πολίτη, τόσο των σημερινών όσο και των μελλοντικών γενιών αλλά και με το μέλλον της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και στην Ευρώπη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα