Ψηφιακοί δίσκοι από την Αρχή Λιμένων στον Υπουργό Παιδείας

12:25 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο αριθμός ψηφιακών δίσκων του μουσικού έργου που δημιούργησε η Αρχή Λιμένων Κύπρου στα πλαίσια των εορτασμών για τα 40χρονα της.

Έμπνευση για την δημιουργία των ψηφιακών δίσκων αποτέλεσαν τα όσα έγραψε η συγγραφέας Νancy Κ. Sandars, στο βιβλίο της «Οι Λαοί της Θάλασσας» για την Κύπρο.

«Η ενδιάμεση θέση της Κύπρου

ανάµεσα στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική είναι µμοναδικής σπουδαιότητας και έπαιζε ζωτικό ρόλο ανάµεσα στους πολιτισμούς της περιοχής», έγραψε.

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου διανύει φέτος τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «στα πλαίσια αυτά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτό τον καιρό, ανέθεσε, με τη στήριξη των συνεργατών της, σε καταξιωμένους Κύπριους καλλιτέχνες να αποτυπώσουν σε ένα ψηφιακό δίσκο τραγούδια µε την Κυπριακή ντοπιολαλιά».

Το μοναδικό αυτό πολιτισμικό δημιούργημα, η Αρχή Λυμένων Κύπρου θεώρησε υποχρέωσή της να το κληροδοτήσει στις επόμενες γενεές, που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.

Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Χρύσης Πρέντζας, παρέδωσε αριθμό ψηφιακών δίσκων, που φέρουν τον τίτλο «Μέσα στην χώρα τούτην», στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, έτσι ώστε και με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της έλευσης του νέου χρόνου να διατεθούν, ένα σε κάθε δημοτικό σχολείο της χώρας, σε όλες τις επαρχίες.

Στην παράδοση, παρευρέθηκε επίσης ο τραγουδιστής, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, του οποίου η φωνή, συνοδεύει τα τραγούδια του ψηφιακού δίσκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα