Προβληματισμός ΕΔΕΚ για αντιμισθία μελών του ΔΣ της Κεντρικής

12:50 24/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Προβληματισμό για την αντιμισθία των μελών του Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι το νέο Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται στο μέσο της διαμάχης Διοικητή και Κυβέρνησης, και λόγω της συγκεκριμένης ανωμαλίας αυξάνεται ο όγκος εργασίας

του. Η αντιμισθία του οποιοδήποτε κρατικού αξιωματούχου και υπαλλήλου θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ευθύνες που έχει, τον όγκο εργασίας, αλλά και από τα αποτελέσματα», αναφέρει.

Προσθέτει ότι θεωρεί ότι όντως η προηγούμενη αντιμισθία των μελών του Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας ήταν πολύ χαμηλή. Διερωτάται ωστόσο κατά πόσο δικαιολογείται τόσο μεγάλη αύξηση που να την ανεβάζει στις €30.000.

Ζητά επίσης να διευκρινιστεί ότι δε θα υπάρξουν οποιαδήποτε επιπλέον επιδόματα.

«Το Κ.Σ ΕΔΕΚ αναμένει να δει αποτελέσματα από το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας. Σε περιόδους όπου η ανεργία ξεπέρασε το 17% και πολλοί συμπολίτες μας διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας η αύξηση θα έπρεπε να ήταν πολύ μικρότερη», αναφέρει.

Προσθέτει ότι είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα μέλη του ΔΣ πέραν από τη θέση τους, διατηρούν άλλη μόνιμη επαγγελματική δραστηριότητα και εκφράζει την πεποίθηση ότι η αύξηση έπρεπε να ήταν μικρότερη και σταδιακή.

«Αν για παράδειγμα το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας μέσα από της ενέργειες του έβρισκε λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό τομέα τότε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αύξηση στην αντιμισθία», αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα