Προβληματισμοί Συμμαχίας Πολιτών για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΑΤΗΚ

16:35 18/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Επιμένει η Συμμαχία Πολιτών για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στους ημικρατικούς οργανισμούς με το 25% και ανάληψη από αυτόν της διοίκησης του οργανισμού, αλλά με διατήρηση του 75% στο κράτος.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε ο ίδιος και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Συμμαχίας Πολιτών με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ευχαρίστησε για την ενημέρωση της οποίας έτυχαν, εξέφρασε ωστόσο τους προβληματισμούς

της Συμμαχίας Πολιτών για τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων και για τις νομοθετικές πρόνοιες περί απαλλαγής του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων και της ομάδας του από οποιεσδήποτε ευθύνες, σχετικά με πράξεις ή παραλείψεις τους που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ζημιές του Δημοσίου.

“Είχα τη χαρά σήμερα”, είπε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστος Πατσαλίδης, “να συναντήσω τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, τον κ. Λιλλήκα, μαζί με αντιπροσωπεία και να γίνει μία σε βάθος ανάλυση των προοπτικών του Οργανισμού της cyta και του πώς λειτουργούν μέσα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του νόμου – πλαισίου για τις ιδιωτικοποιήσεις/ αποκρατικοποιήσεις”.
“Χαίρομαι να πω”, πρόσθεσε, “ότι ο κ. Λιλλήκας και η Συμμαχία Πολιτών στηρίζουν όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται για εκσυγχρονισμό της cyta και για την απόκτηση όσο το δυνατό μεγαλύτερης αξίας στο σύντομο μέλλον”.

“Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μας για την καθυστέρηση κατ` αρχήν της έγκρισης του προϋπολογισμού του οργανισμού, διότι αυτό δυσκολεύει κάποιες προσπάθειες για περαιτέρω εκσυγχρονισμό του οργανισμού”, είπε.
“Η δική μας θέση, ως Συμμαχίας Πολιτών”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “ήταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων και εμείς επιμένουμε για είσοδο στρατηγικού επενδυτή με το 25% και ανάληψη από αυτόν της διοίκησης του οργανισμού, αλλά με διατήρηση του 75% στο κράτος”.

Τώρα, είπε ο κ. Λιλλήκας, “όπως έχουν εξελιχθεί πλέον τα πράγματα, σημασία έχει να προβληματισθούμε και να εξετάσουμε πώς, μέσα από ποιες προϋποθέσεις, δεν θα οδηγηθούν οι οργανισμοί μας σε ένα ξεπούλημα και σε τιμή ευκαιρίας και πώς θα διασφαλισθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων”.
“Υπάρχουν πάρα πολλοί προβληματισμοί”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος αναμένει, όπως είπε, “το διορισμό, από πλευράς της Κυβέρνησης, του Εφόρου και της ομάδας που θα τον πλαισιώσει για τις αποκρατικοποιήσεις, διατηρούμε ωστόσο μίαν επιφύλαξη για το άρθρο του νόμου που αφορά τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων, με το οποίο απαλλάσσεται οποιασδήποτε ευθύνης ο Έφορος και η ομάδα του για τις αποφάσεις που θα παίρνουν, κάτι που για εμάς είναι λάθος, διότι θα έπρεπε και εκείνος και η ομάδα του να φέρουν προσωπική ευθύνη για λάθη ή παραλείψεις τους, που μπορεί να στοιχίσουν στο Δημόσιο τεράστια ποσά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα