Προβλήματα ημικρατικών συζήτησε με τον Υπ. Εμπορίου η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

14:21 17/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφοροι ημικρατικοί οργανισμοί που βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Εμπορίου συζήτησε χθες με τον Υπουργό Νεοκλή Συλικιώτη αντιπροσωπεία της ΣΗΔΗΚΕΚ- ΠΕΟ με επικεφαλής το Γενικό της Γραμματέα Αντώνη Νεοφύτου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας, για την ΑΗΚ συζητήθηκαν η ελευθεροποίηση της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, θέματα Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς, η οικονομική βιωσιμότητα

της ΑΗΚ σε σχέση με το δυστύχημα στο Μαρί , η υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος και η προώθηση ενδιάμεσης λύσης για την έλευση φυσικού αερίου.

Για τον ΚΟΤ τέθηκαν τα σοβαρά θέματα για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τον εκσυγχρονισμό της δομής στα πλαίσια της υλοποίησης της νέας στρατηγικής τουρισμού, την εισαγωγή σύγχρονου συστήματος αξιολόγησης και της ανέγερσης νέου ιδιόκτητου κτιρίου.

Για την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων τέθηκε η υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος, η επικαιροποίηση του εκθεσιακού περιεχομένου και η αναβάθμιση των εκθεσιακών χώρων ενώ για τον Οργανισμό Σήμανσης Πολύτιμων Αντικειμένων συζητήθηκε η εφαρμογή της συμφωνίας για την οργανική δομή.

Η αντιπροσωπεία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ υπέβαλε εισηγήσεις για όλα τα θέματα ενώ ο Υπουργός από την πλευρά του αναφέρθηκε στην πολιτική και τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για την ΑΗΚ ο κ. Συλικιώτης εξέφρασε την στήριξη της Κυβέρνησης στην Αρχή, ως δημόσιο οργανισμό κοινής ωφελείας σημειώνοντας ότι η συνεργασία όλων των θεσμικών οργάνων μπορεί να μεγιστοποιήσει το όφελος προς τους καταναλωτές.

Ενημέρωσε επίσης για την πολιτική της κυβέρνησης για το φυσικό αέριο και τους χειρισμούς της για την ενδιάμεση λύση.

Σε ότι αφορά την εισήγηση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για τον εξορθολογισμό της οργανικής δομής, ο κ. Συλικιώτης ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να συμβάλει το Υπουργείο στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για τον ΚΟΤ συμφώνησε στην ανάγκη ανέγερσης ιδιόκτητου κτηρίου, ανακοινώνοντας ότι ζητήθηκε μελέτη για τη λειτουργία των γραφείων του ΚΟΤ στο εξωτερικό ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.

Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ακόμη ότι θα εξετάσει το θέμα των έργων στη μαρίνα Λάρνακας σε σχέση και με την ανάθεση της ανάπτυξης της σε στρατηγικό επενδυτή.

Για την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων διαβεβαίωσε ότι θα έχει συνάντηση με το ΔΣ με επίκεντρο την ανάπτυξη και αξιοποίηση του προσωπικού και την προσφορά στην οικονομία του τόπου.

Για το Οργανισμό Σήμανσης Πολύτιμων Αντικειμένων ο Υπουργός επεσήμανε το πρόβλημα της οικονομικής αυτάρκειας και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι δεν προκρίνει την εφαρμογή της συμφωνημένης δομής στο παρόν στάδιο της οικονομικής κρίσης.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία όσον αφορά την εξέλιξη των σοβαρών θεμάτων που συζητήθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα