Προβλήματα άρχισαν να παρατηρούνται σε υπεραγορές στη Λάρνακα

16:16 22/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Προβλήματα άρχισαν να παρατηρούνται σε ορισμένες υπεραγορές στη Λάρνακα, αφού όχι μόνο υπάρχει έλλειψη σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και γιατί τα ταμεία τους δεν δέχονται πληρωμή από τους καταναλωτές με πιστωτικές κάρτες.

Σε δηλώσεις του, ο Αντιπρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Υπεραγορών Νίκος Αθανασίου είπε ότι «ο κόσμος πλέον προβαίνει σε αγορές με φειδώ και επιφυλακτικότητα και σίγουρα αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα. Εχουμε παρατηρήσει τους καταναλωτές να αγοράζουν τις τελευταίες 2-3 μέρες κυρίως ξηρά τροφή και κονσέρβες για να τα φυλάξουν σε περίπτωση που

τα πράγματα στην Κύπρο λόγω της οικονομικής κατάστασης, χειροτερέψουν».

Πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από τον κόσμο διότι δεν έχει σημειωθεί μεγάλη πτώση στις πωλήσεις. Ωστόσο σε όλες σχεδόν τις υπεραγορές έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις σε προϊόντα τα οποία οι εταιρείες που τα προμηθεύουν δεν δέχονται να πληρώνονται με πίστωση, αλλά μόνο με μετρητά. Αυτή η απαίτηση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες των υπεραγορών, αφού οι καταναλωτές στην πλειοψηφία τους πλέον πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες».

Ο κ. Αθανασίου είπε ακόμα ότι «έχουν αρχίσει να παρατηρούνται ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης όπως το γάλα και έχουμε ήδη κάνει ειδικές συμφωνίες με γαλακτοβιομηχανίες γιατί οι υπεραγορές δεν μπορούν να μην διαθέτουν γάλα προς πώληση. Ωστόσο υπάρχουν ελλείψεις σε ορισμένα είδη όπως καφέδες, τσιγάρα, οινοπνευματώδη ποτά και ορισμένα αναψυκτικά, αφού οι προμηθευτές των προϊόντων αυτών δίνουν στις υπεραγορές μόνο με μετρητά. Αυτό είναι κάπως δικαιολογημένο δεδομένου ότι και αυτοί με τη σειρά τους πληρώνουν σε μετρητά προκειμένου να εκτελωνίσουν τα προϊόντα τους».

Εξάλλου, οι καταναλωτές δηλώνουν ότι η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, προκαλεί προβλήματα στα ψώνια τους, αφού πολλές υπεραγορές δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες. Οι καταναλωτές ψωνίζουν πλέον τα τελείως απαραίτητα, αφού προσέχουν τα λιγοστά μετρητά που έχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα