Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

13:57 1/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος και είχε προγραμματιστεί να πορευτεί προς την αμερικανική πρεσβεία. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρευρέθηκε και ο νέος ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κάλεσε σε συσπείρωση ώστε να γίνει πραγματικότητα η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού και όχι ξανά προς όφελος των μονοπωλίων , της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συστήματός τους».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που έφτασε στην πλατεία Συντάγματος από την πλατεία Κλαυθμώνος όπου ήταν το σημείο συνάντησης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετέχει στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι η εργατική πρωτομαγιά φέτος στέλνει το μήνυμα ότι το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων, οι χιλιάδες εργαζόμενοι της επισφάλειας, τα χιλιάδες νοικοκυριά δίχως εισόδημα, οι χιλιάδες νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό δεν είναι το βάρος της Ελλάδας αλλά είναι η ελπίδα, είναι η δύναμή της, είναι η δύναμη για να αλλάξουμε το μέλλον.

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι την οικονομία δεν θα την αναστήσει ούτε η χρεωκοπημένη τραπεζοκρατία, ούτε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Θα την αναστήσει ο κόσμος της εργασίας με τους αγώνες του. Τον θέλουν στο περιθώριο υποταγμένο γιατί τον φοβούνται αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τον θέλει στην πρώτη γραμμή για να ξαναχτιστεί η Ελλάδα, ανέφερε.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο συγκεντρώθηκαν νωρίτερα και σωματεία και οργανώσεις που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, τα οποία κατευθύνονται, την ώρα αυτή, με πορεία προς το Σύνταγμα.

Η αστυνομία από τις 9 το πρωί για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει τους σταθμούς του μετρό στο Πανεπιστήμιο, στο Σύνταγμα, στον Ευαγγελισμό και στο Μέγαρο Μουσικής, οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι νεοτέρας.

Συγκεντρώσεις για την απεργία της πρωτομαγιάς προγραμματίστηκαν να γίνουν σε δεκάδες ακόμη πόλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα