Πρώτη συνεδρία της τριμελούς διοικούσας επιτροπής για το Πάφος 2017

09:22 15/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά από τη σύστασή της η τριμελής διοικούσα επιτροπή, που συστάθηκε με κύρια αρμοδιότητα την εγγραφή της εταιρείας που θα διαχειριστεί το Πάφος 2017.

Η τριμελής διοικούσα επιτροπή συνεδρίασε στην παρουσία υπηρεσιακών λειτουργών, με στόχο τη λήψη αποφάσεων. Τη διοικούσα επιτροπή αποτελούν ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο Αντιδήμαρχος Μάκης Ρουσσής και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, της μεγαλύτερης δημοτικής ομάδας στο Δήμο Πάφου, Νίκος Σιμιλλίδης. Ο κ. Σιμιλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ

πως επιβάλλεται άμεσα η τριμελής επιτροπή να ετοιμάσει το σχέδιο υπηρεσίας, να το καταθέσει, και να προχωρήσει στην προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή, ούτως ώστε, με τη δημιουργία της εταιρείας τέλος Φεβρουαρίου, να είναι εφικτή και η πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Ο κ Σιμιλλίδης χαρακτήρισε σωστή την απόφαση για τη σύστασης της τριμελούς διοικούσας επιτροπής, η οποία έχει πάρει όρους εντολής, όπως την κατάθεση πρότασης για λειτουργία και σύσταση της εταιρείας, την επεξεργασία του σχεδίου υπηρεσίας αλλά και την προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή. Δήλωσε, επίσης, πως τη διαδικασία πρόσληψης του καλλιτεχνικού διευθυντή δεν θα την αναλάβει η επιτροπή που συστάθηκε, αλλά η εταιρεία που θα ιδρυθεί μετά τις εκλογές. Πρόσθεσε επίσης, πως εκείνο που επείγει είναι η πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα ξεκινήσει να εργάζεται για το Πάφος 2017 και για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα πρέπει να διοργανωθούν από το 2013 μέχρι το 2017, λέγοντας, πως το νωρίτερο που θα προβλέπεται να καταστεί δυνατή η πρόσληψη του θα είναι στις 15 Μαρτίου.

Ο κ. Σιμιλλίδης ανέφερε πως με τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή Σπύρο Πίσινο υπήρξε μια καλή συνεργασία, ωστόσο, όπως ανέφερε, το συμβόλαιο του έληξε με την ανακήρυξη της Πάφου σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017. Πρόσθεσε πως ο κ. Πίσινος έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει τη θέση μέσα από τις καθορισμένες διαδικασίες και την προκήρυξη των προσφορών.
Ο κ. Σιμιλλίδης ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα γίνει νέα συνεδρίαση μετά την αξιολόγηση του σχεδίου υπηρεσίας που θα τεθεί ενώπιον της τριμελούς διοικούσας επιτροπής και στη συνέχεια θα ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και θα προκηρυχθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτη, Πάφος 2017,proti, pafos 2017