Πρώτη αιτία θανάτου οι οδικές συγκρούσεις ανάμεσα στους νέους, αναφέρει ο REACTION Youth for the Prevention

20:26 25/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιείται αύριο μέχρι τις 29 Νοεμβρίου στην πόλη Crotone της Ιταλίας το Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας για την Οδική Ασφάλεια, με τη συμμετοχή του κυπριακού Οργανισμού REACTION Youth for the Prevention.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού REACTION Youth for the Prevention οι οδικές συγκρούσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Κύπρος

δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση, με περίπου το 30% των νεκρών σε οδικές συγκρούσεις κάθε χρόνο, να αποτελείται από νέους ανθρώπους κάτω των 25 ετών.

«Τετρακόσιες χιλιάδες νέοι άνθρωποι χάθηκαν στους δρόμους σε οδικές συγκρούσεις το 2012. Οι αριθμός αυτός μοιάζει μικρός σε σύγκριση με τον πληθυσμό της γης. Τι θα γινόταν όμως αν κατά την διάρκεια του έτους έπεφταν 2000 αεροπλάνα ή ένα τσουνάμι σκέπαζε την Κύπρο; Όλα τα πρακτορεία ειδήσεων θα μιλούσαν για το τέλος του κόσμου. Τι θα γινόταν αν στην διάρκεια ενός έτους έκλεβαν από διάφορες τράπεζες στον κόσμο το ποσό των 480 δισεκατομμυρίων ευρώ; Θα μιλούσαν για μια νέα οικονομική κρίση. Αυτό σημαίνει σε απλούς αριθμούς η απώλεια νέων ανθρώπων σε οδικές συγκρούσεις», σημειώνει η ανακοίνωση.

Όπως τονίζει ο Οργανισμός REACTION Youth for the Prevention «η Οδική Ασφάλεια των νέων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις κυβερνήσεις σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο» και προσθέτει πως το Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας για την Οδική Ασφάλεια αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των οργανώσεων νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, που εμπλέκονται στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Επίσης, αναφέρει πως η ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων αποτελεί το καλύτερο «πηγάδι» για άντληση νέων ιδεών για δράσεις σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για να προσθέσει πως οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της Ιταλίας σε θέματα οδικής ασφάλειας θα βρίσκονται στις εκδηλώσεις, δηλώνοντας έτσι έμπρακτα την στήριξη τους στην νεολαία και τις προσπάθειες της για οδική ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα